Spitale cu risc seismic ridicatÎn vreme ce unele zone din țară traversează o perioadă de cutremure frecvente și neobișnuite, Curtea de Conturi scoate la suprafață statistici îngrijorătoare! Aproximativ 15% dintre spitalele din România sunt încadrate într-una dintre cele patru clase de risc seismic, potrivit unui audit realizat de Curtea de Conturi. Mai mult de jumătate dintre clădirile cu rol de unitate spitalicească din România sunt mai vechi de 60 de ani, 10 dintre acestea având chiar peste 100 de ani. Totodată, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din Capitală, respectiv Spitalul Județean Clinic de Urgență "Sf. Spiridon" din Iași au în administrare 10 clădiri încadrate în Clasa de risc seismic 1, care prezintă susceptibilitate de prăbușire în cazul unui cutremur.

OANA DINȚICĂ, reporter

"Aproape jumătate dintre unitățile sanitare nu au autorizație de securitate la incendiu sau nu au mijloace de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu funcționale. Același audit mai arată că 75% din totalul fondurilor alocate în ultimii ani spitalelor aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii au fost destinate cumpărării de aparatură medicală şi doar 25% pentru construcţii, modernizări, consolidări sau reparaţii capitale ale clădirilor."

De asemenea, rezultatele analizei mai arată că în ceea ce privește managementul resurselor umane, deși salariile personalului medical s-au triplat în perioada 2014-2021, deficitul de personal s-a menținut. Astfel, în perioada menționată, gradul mediu de ocupare de către medici a posturilor vacante a fost de 72%, iar al asistenților medicali de 80%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook