Sportul, stil de viață la Cumpăna



Continuăm seria poveștilor de succes din comuna Cumpăna, județul Constanța, unde sportul reprezintă un adevărat stil de viață! Autoritățile locale pun pe primul plan dezvoltarea copiilor prin investiții importante în domeniul sportiv, iar acest lucru se reflectă în rezultatele extraordinare obținute de micuții legitimați la Clubul Sportiv Victoria Cumpăna. Nici secția de lupte nu face excepție, fiind una dintre cele mai premiate și apreciate de către copii.

VASILE VICOL, antrenor lupte, CS Victoria Cumpăna "Clubul Sportiv Victoria Cumpăna este fabrica de campioni. În această sală am avut niște rezultate exagerate, pot să spun excepționale, până la medalie mondială și europeană. I-am luat de un an și un picuț și, deja, am urcat de cinci ori pe podium. Clubul CS Victoria Cumpăna, secția lupte, a urcat de cinci ori pe podium. Am ieșit campioni pe plajă, la Costinești, în vară, cu fetele, 9-11 ani. Am ieșit cu aceleași fete, la 11-13 ani, vicecampionii țării. Cu băieții am ieșit, iarăși, campionii țării la lupte pe plajă la Costinești, deci, acela a fost începutul, primul concurs al lor oficial. Iar acum trei săptămâni, la Medgidia, la lupte pe plajă, la Campionatul Național, din nou cu fetele, aceste ucigătoare mici cum le spun eu, le alint ”ucigătoare”, am ieșit din nou campioni, locul I pe țară."

Cei peste 40 de copii înscriși la secția de lupte vin cu mare drag la antrenamente și profită din plin de fiecare minut petrecut în sală, alături de antrenor și de colegi.

MARIA  ”- De cât timp faci tu lupte? - De doi ani. - Și ce îți place cel mai mult la sală? - Să mă joc, să mă lupt, să fac procedee. - Ce procedee ai învățat? - Tur de cap, la coapse, șurubul, morișca.”

LUCIAN ”- Îmi place munca, îmi place transpirația, sunt un copil muncitor și îmi place să fac diverse. - Ai avut rezultate la concursuri? - Da! Am avut și la naționale și international.”

IOANA ”- De cât timp faci lupte? - De un an și jumătate, doi. - Îți place să vii la sală? - Da! - Ce-ți place cel mai mult? - Îmi place să mă joc cu fetele.”

Performanța implică, pe lângă multe sacrificii, și riscuri. Micuții luptători sunt nevoiți să treacă și prin momente grele, încă de la vârste fragede, însă, nu se opresc din drumul lor spre medalii.

BIANCA ”Am fost la concursuri mondiale, o dată am ieșit locul III și o dată locul II, am fost la europene și am ieșit locul III pe saltea. Am ieșit campioană la Cupa României, la naționale, am ieșit vicecampioană internațională. La ultimul concurs de Balcaniadă, la care am și ieșit vicecampioană balcanică, am avut în finala unu-doi un meci mai tare, în care am ieșit cu ligamentele dintre claviculă și omoplat rupte. Acum, trebuie să stau cu orteză trei săptămâni. După trei săptămâni, mă duc la control și, după control, probabil o să fac kinetoterapie.”

Realizările copiilor nu ar putea fi posibile fără sprijinul necondiționat al autorităților locale, pentru care investițiile în viitorul celor mici reprezintă o prioritate.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna ”Profesorul antrenor Vasile Vicol, care este și președintele Asociației de Lupte din cadrul Direcției pentru Tineret și Sport Constanța, este pentru noi o bucurie să-l avem antrenor și a reușit să atragă la această disciplină, în egală măsură, băieți și fete. Aceasta este importanța și pentru mine, diferența mare pe care o fac între oameni. Omul, încă o dată spun, sfințește locul. Văzând câte diplome, câte trofee pot aduce acești copii minunați la Cumpăna, acasă la ei."

În curând, copiii din Cumpăna vor putea beneficia și de un bazin de înot, pentru a face performanță și în acest domeniu.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook