Sprijin pentru copiii bolnavi de cancerCopiii bolnavi de cancer beneficiază, în sfârșit, de tratament eficient! Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu din București a încheiat proiectul - Îmbunătățirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România prin achiziția de bunuri, servicii și lucrări de specialitate, un proiect ce a beneficiat de un buget de peste 5.000.000 de euro. Din această sumă, 85% reprezintă bani alocați de Norvegia, iar 15% reprezintă contribuția Guvernului României. Proiectul a facilitat dotarea celor 4 centre regionale de oncologie pediatrică din București, Timișoara, Cluj Napoca și Iași cu infrastructura necesară pentru evaluarea imagistică complexă a micilor pacienți cu afecțiuni oncologice, evaluare pre, intra și post-terapeutică.

dr. MONICA DRAGOMIR, șef Secția de Oncologie Pediatrică, I.O.B "Importanța dotării acestor centre în primul rând cu posibilitatea de investigație imagistică de performanță pentru că asta este rezonanța magnetică, dar este și mult mai puțin nocivă față de examenul computer tomograf care înseamnă și radierea pacientului. Un pas spre normalitate nu numai pentru pacienții pediatrici, ci și pt pacienți oncologici îngrijiți în cele două institute oncologie."

dr. CIPRIAN CIRIMBEI, manager de proiect "Ne ajută la un diagnostic precoce, ne permite și urmărirea efectului tratamentului, deci putem realiza o monitorizare post-terapeutică corectă a acestor pacienți."

În urma achizițiilor din cadrul proiectului, micul pacient poate fi examinat la RMN sub anestezie generală, într-o platformă comună ce include aparatul RMN, aparatul de anestezie compatibil și sistemul de monitorizare complexă a funcțiilor vitale la distanță.

dr. LIDIA-ANCA KAJANTO, manager, I.O.B. "Foarte importantă pentru institut acest aparat pentru că este primul aparat de rezonanță magnetică în institut, deci până acum pacienții nu puteau beneficia de investigații de înaltă performanță în cadrul institutului."

Activitatea în cadrul acestor platforme va fi multidisciplinară. Sunt implicați medici radiologi, anesteziști, oncologi și pediatri. Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" asigură servicii medicale preventive, curative și paliative în domeniul oncologic pentru copii și adulți și desfășoară totodată o amplă activitate de învățământ, cercetare și studii clinice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook