Sprijin pentru diabetici



Românii care suferă de diabet au la dispoziție un nou sistem de monitorizare continuă în timp real a glucozei. Acesta elimină nevoia de înțepare dureroasă a degetelor și asigură o gestionare mai ușoară și eficientă a bolii. Sistemul este disponibil prin Programul Național de Diabet, dar și prin achiziții private.

RADU PUTERE, reprezentant importator sistem "Dispozitivul are două componente principale, senzorul și transmițătorul. Senzorul este componenta care se atașează pe piele, iar firul senzorului intră subcutanat cu ajutorul unui autoaplicator. Pe el se pune transmițătorul care preia informațiile glicemice de la senzor și le transmite în timp real către o aplicație dedicată sau către un dispozitiv dedicat, un receiver."

Printre persoanele cu diabet din România se numără și actorul Dragoș Bucur.

DRAGOȘ BUCUR, pacient cu diabet "Ai nevoie de fapt de niște informații, să știi ce mănânci și câți hidrați conține mâncarea respectivă, ai nevoie să știi care este necesarul de insulină pentru fiecare 10 hidrați, ce tip de absorbție au hidrații și cât ai glicemia, dacă se poate în timp real."

Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, medicul Gabriela Radulian, atrage atenția asupra faptului că boala trebuie tratată corespunzător, deoarece implică multe complicații.

GABRIELA RADULIAN, președinte, SRDNBM "Șapte din 10 diabetici nou diagnosticat au cel puțin o complicație a diabetului zaharat, ceea ce spune foarte mult legat despre educația populației. Noi cu toții trebuie să facem front comun și să informăm populația să creăm aceste verigi ale educației care să conștientizeze ceea ce înseamnă diabetul zaharat astăzi. Și mai am un mesaj pentru dumneavoastră legat de faptul că diabetul zahar, prin prisma complicațiilor cronice asociate, scade speranța de viață, în medie, cam cu 10 ani."

Diabetul reprezintă una din cele mai mari probleme de sănătate publică ale secolului XXI și afectează sute de milioane de oameni, la nivel mondial. În România sunt peste 1.100.000 de pacienți cu diabet, dintre care peste 300.000 sunt insulino-dependenți.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook