Sprijin pentru victimele violenței



Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, marcată la Brașov! Municipalitatea a deschis primul centru rezidențial dedicat victimelor violenței în familie, o șansă, atât pentru femeile singure, cât și pentru mamele cu copii, de a ieși dintr-o relație toxică și a reveni la o viață normală. Dotările din centru au fost asigurate cu finanțare prin PNRR, iar amenajarea a fost realizată cu sprijinul și contribuția comunității și a organizațiilor private.

FLAVIA BOGHIU, viceprimar, Brașov ”Ne-am dorit ca acest centru să fie în primul rând un loc primitor, un loc sigur, un loc în care femeile și copiii care au nevoie să fie ajutați, care fug de acasă să aibă unde veni.”

Centrul este prevăzut cu dormitoare, bucătărie, grupuri sanitare, cameră de socializare, centru de joacă și spații speciale pentru consiliere psihologică, vocațională și juridică. Serviciile sunt acordate gratuit, iar persoanele care au nevoie de ajutor pot contacta Direcția de Asistență Socială. Cine se află într-o situație de pericol iminent, poate apela numărul de urgență 112. Perioada de acordare a serviciilor sociale este între cinci și 60 de zile, în funcție de situația particulară a fiecărui beneficiar și în raport cu nevoile individuale.

ALEXANDRA VLAD, reporter ”Violența împotriva femeilor marchează în continuare societatea românească. Agresate fizic sau psihic, acasă, la muncă sau pe stradă, dacă cer ajutor, femeile sunt deseori descurajate de autorități și stigmatizate de cei din jur. De multe ori, victimele violenței caută sprijin la organizațiile nonguvernamentale și nu la instituțiile statului.”

La sfârșitul lunii octombrie, mii de români au ieșit în stradă, în mai multe orașe, pentru a semnala modul în care instituțiile și societatea se raportează la problema violenței împotriva femeii. Acțiunea ”Împreună pentru siguranța femeilor” a fost coordonată de Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook