Stare de alertă din cauza gunoaielor, în Sectorul 1 al CapitaleiStare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, provocată de riscul epidemiologic generat de munții de gunoaie de pe străzi, care emană un miros pestilențial și sunt mediu propice de înmulțire a șobolanilor și gândacilor! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că starea de alertă va intra în vigoare la miezul nopți şi va fi valabilă timp de 30 de zile. El a explicat că, în 7 iunie, a primit o solicitare de stare de alertă de la Primăria Sector 1, pe motiv că nu se ridicau deşeurile menajere din cauza unui blocaj la sortator. Solicitarea nu a fost aprobată și au fost găsite soluţii, la vremea respectivă. Problema de acum o reprezintă, însă, munții de gunoaie de pe străzi, cărora actualul operator de salubritate nu le mai face faţă. În perioada stării de alertă, situația va fi monitorizată cu atenție și, zilnic, vor fi raportate cantitățile de gunoaie adunate și depozitate. Cine va fi prins că aruncă deșeuri sau resturi menajere pe domeniul public, indiferent că este vorba de agent economic, instituție sau simplu cetățean, va fi sancționat drastic.

FLORINA ILICEA, reporter „Cu toate că starea de alertă va intra in vigoare începând de mâine, prefectul Alin Stoica a precizat că nu va fi reziliat contractul cu actuala societate de salubrizare, aşa cum ceruse Primăria Sector 1. În cazul în care situaţia o va impune, vor exista capacităţi suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă de salubritate, care să lucreze alături de cea actuală, a completat prefectul Capitalei.”

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 a cerut pentru a doua oară Prefecturii Capitalei să aprobe starea de alertă, după ce, în zonă, s-au acumulat circa 2.700 de tone de gunoaie, punând în pericol sănătatea cetățenilor. Asta, după ce gunoaiele de pe străzi, în special în zona centrală și în zonele cu tranzit intens, nu au fost colectate de peste 20 zile.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook