Starea de astenie se instalează atunci când vremea se schimbăOboseală fizică şi mentală, constantă? Tristeţe fără un motiv aparent? Nu aveţi poftă de mâncare? Ar putea fi semnele asteniei de primăvară. Din ce în ce mai multe persoane suferă la fiecare schimbare de anotimp. Starea de astenie se instalează brusc, atunci când vremea începe să se încălzească, iar zilele sunt tot mai lungi. Organismul trebuie să se adapteze brusc la noutate, după o iarnă în care a depus eforturi pentru a se menține pe linia de plutire.

Vox  “De exemplu.....nu îți mai arde de nimic."

Vox “Pe mine mă afectează...da influențează organismul mult.”

Vox “Am probleme și respiratorii...și condițiile exterioare ne infleunțează.”

RADU LECA, psiholog
“Se schimbă din punct de vedere comportamental, devin mai emotivi, mai lipsiți de motivație, cea pe care o avem dimineața, nu mai simt nevoia să realizeze absolut nimic, iar din obligațiile pe care le au majoritatea nu pot fi îndeplinite, (...) iar astenia apare atunci când te aștepți mai puțin.”

Specialiștii spun că tratamentul cel mai bun este un regim bogat în vitamine și minerale luate din fructe și legume proaspete, alte alimente sănătoase dar și un consum de ceaiuri și apă. De asemenea, specialiștii mai spun că oamenii trebuie să comunice cu familia și să facă plimbări cât mai lungi în aer liber.

RADU LECA, psiholog

“Avem și soluții. În primul rând conversațiile sunt cele care fac diferența, discuțiile în familie, discuțiile care nu au un conținut negativ, obligativitatea vizitei la un nutriționist care să ne ofere posibilitatea de a lua ceea ce ne trebuie, (...) și cel mai important aspect al soluționării asteniei plimbarea în aer liber, plimbări lungi.”

De multe ori, astenia de primăvară poate fi confundată cu depresia, deoarece simptomele sunt asemănătoare: lipsă de energie, oboseală constantă și lipsa chefului de viață.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook