Start la autorecenzare



Website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor s-a blocat, din cauză suprasolicitării, chiar din prima zi. Pentru a preveni blocarea site-ului, cetățenii care doresc să se autorecenzeze sunt îndemnați să acceseze direct Platforma de Autorecenzare sau site-ul Institutului Naţional de Statistică. În perioada 14 martie -15 mai, românii pot completa online formularul oficial pentru recensământ. Autorecenzarea presupune, în premieră pentru România, două etape distincte. Este vorba despre autorecenzarea online şi autorecenzarea online asistată, pentru îndrumarea persoanelor cu abilităţi digitale mai reduse. Autorecenzarea online asistată se poate face în spaţii special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. Chestionarul pentru autorecenzare este disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză.

ALEXANDRA VLAD, reporter ”Pentru a completa chestionarul, aveți nevoie de o conexiune la internet și de o adresă de e-mail validă. Intrați pe www.recensamantromania.ro, apoi accesați link-ul care duce spre platforma de autorecenzare. Aici, completați un formular de pre-înregistrare, pe baza Codului Numeric Personal, care va fi înlocuit cu un cod de 40 de caractere. Ulterior, pe adresa de e-mail menționată în formular, primiți chestionarul pentru recensământ.”

Salariaţii care vor alege să se autorecenzeze online vor primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică, pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ, la șapte zile de la completare. Cine refuză recensământul riscă amendă în valoare de cel puțin 5.000 de lei. Recensământul este o acțiune care se desfășoară în toate țările Uniunii Europene și care, din cauza pandemiei, a fost amânată cu un an. Este pentru prima dată când numărarea populației și a locuințelor va fi 100% informatizată. În intervalul 16 mai – 17 iulie, românii care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv digital vor fi chestionați de un recenzor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook