Startul protestelor



Polițiștii și angajații din penitenciare și-au pus în practică amenințarea privind organizarea protestelor. Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și cei ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și-au dat întâlnire, luni-dimineață, în fața Ministerului Finanțelor, pentru a-și scanda nemulțumirile. Ei cer deblocarea salariilor și pensiilor, precum și actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.

COSMIN DOROBANȚU, președinte, FSANP ”Am venit să protestăm aici, în fața Ministerului de Finanțe, pentru a atrage atenția ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, cu privire la revendicările angajaților din poliție și penitenciare, care sunt legate de înghețarea salariilor și pensiilor, în contextul acesta de scumpiri și de măriri ale facturilor la gaze și la energie electrică.”

Revolta sindicaliștilor este cu atât mai mare, cu cât salariile magistraților au fost majorate cu 20%. Polițiștii, lucrătorii din penitenciare și militarii rezerviști vor să discute, față în față, cu ministrul Adrian Câciu.

VASILE ZELCA, președinte, SNPPC ”Am constat că acest minister este cel care pune piedică aplicării legii 153 din 2017, privind salarizarea bugetară. De asemenea, am constat că ministrul de resort, domnul Câciu a ieșit public și a afirmat că, dacă polițiștii își doresc majorări salariale, să pună umărul la creșterea colectării. Vrem să îi aducem aminte domnului ministru că atribuțiile în ceea ce privește creșterea colectării taxelor și impozitelor sunt în grădina, ca să zic așa, a ANAF-ului, ANAF care este la ministerul condus de dânsul.”

FLORINA ILICEA, reporter ”Aici, în fața sediului Ministerului Finanțelor Publice, sunt, în acest moment, câteva zeci de sindicaliști din poliție și penitenciare. Protestatarii spun că se vor aduna zilnic în acest loc, până la finalul acestei luni. Dacă nu vor găsi înțelegere pentru soluționarea listei de revendicări, pe 2 februarie va avea loc un mare protest în Piața Victoriei și în Piața Constituției, la care sunt așteptați mii de participanți.”

Sindicaliștii atrag atenția și asupra faptului că subfinanțarea Poliției Române va duce la ocuparea străzilor de către infractori.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook