Statul sprijină şi nu prea micii antreprenoriStatul creează programe pentru sprijinirea şi dezvoltarea micilor afaceri, însă nu investeşte îndeajuns! Este semnalul de alarmă pe care îl lansează Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România! CNIPMMR atrage atenţia că proiectul de OUG privind programul "IMM Invest România" se adresează unui număr prea mic de firme româneşti- doar 800, din cele peste 600.000 aflate în funcţiune.


OVIDIU NICOLESCU, preşedinte de onoare al CNIPMMR

"Ca să aibă rezultate, acest program ar trebui să aibă, pentru fiecare an, cel puţin 10.000 de garanţii. Şi există posibilitatea."

Potrivit CNIPMMR, sursele de finanţare sunt reprezentate de Fondul Naţional de Garantare, sumele acordate de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), fondurile europene, dar şi banii acordaţi la nivel european, prin programul Juncker, aproximativ 70 de miliarde de euro, în domeniul IMM-urilor. Programul prevede acordarea de garanţii de stat parţiale micilor antreprenori.În ceea ce priveşte proiectul de OUG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, Consiliul atrage atenţia că mediul de afaceri nici măcar nu a fost consultat. Li s-a cerut părerea însă angajaţilor celor opt oficii teritoriale pentru pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie, care ar urma să fie transformate în agenţii. Consiliul mai spune că nu este clar în ce mod se vor implica noile agenţii în procesul de atregere de investiţii şi promovare a exportului.

FLORIN JIANU, reprezentant al CNIPMMR

"Să nu se mute toată munca agenţiilor pe implementarea de programe şi să fie neglijată atragerea de investiţii, respectiv promovarea exporturilor."

Conducerea Consiliului mai spune că trebuie stabilite ţinte clare de atins de către angajaţii agenţiilor. 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook