Strategie de educare a părinților, soluția Ministerului Educației pentru dezastrul din învățământPărinți, vi se pregătește ceva! Concluziile unui raport al Băncii Mondiale, care arată nivelul dezastruos al școlii românești, provoacă luarea unor măsuri pe principiul ”unde dai și unde crapă”. Potrivit ziare.com, raportul Băncii Mondiale, dat publicității, miercuri, arată că procentul elevilor români capabili să rezolve probleme complexe este cel mai scăzut din Uniunea Europeană. Același document scoate în evidență faptul că absolvenții români care intră pe piața forței de muncă nu dețin competențe socio-emoționale cheie, precum motivație, lucru în echipă sau responsabilitate, iar cei din învățământul superior au competențe excesiv teoretice, în timp ce absolvenții din învățământul profesional și tehnic au competențe învechite.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”În aceste condiții, în loc să se preocupe de rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă elevii și profesorii, Ministerul Educației a hotărât că trebuie să școlească părinții. Așa se face că a întocmit și a lansat în dezbatere publică Strategia națională de educație parentală 2018-2025. Până în 10 iulie, românii își vor putea exprima opinia cu privire la măsurile cuprinse în document.”

Autorii strategiei spun că va exista o rețea formată din peste 7.000 de educatori parentali instruiti, câte 4 în fiecare județ, plus sectoarele din Capitală, pentru care statul va aloca circa 9.350.000 de lei. Mai mult, Ministerul Educației estimează că la cele 10 sesiuni ale cursurilor de educație parentală, vor participa peste două milioane de părinți, costurile pregătirii lor ridicându-se la aproape 300 de milioane de lei. La toate acestea, se adaugă alte costuri pentru management, monitorizare și evaluare. Cu alte cuvinte, dacă școala nu reușește cu copiii, atunci, poate, dă rezultate cu părinții!


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook