Străzi ca-n Evul Mediu, în Sectorul 6 al Capitalei



Bucureşti, o capitală europeană cu o faţă ascunsă care nu îi face cinste și despre care autoritățile preferă să nu vorbească. În secolul în care tehnologia de vârf a intrat în viața fiecărui cetățean, în cel mai mare oraș din România există străzi ca-n Evul Mediu. Sute de bucureșteni sunt obligați să circule pe străzile pline de praf sau noroi și neiluminate. La asta se adaugp lipsa canalizării și a apei curente. O problemă importantă, care, în mod normal, ar trebui să fie o prioritate pentru edilul zonei respective, dar care etse tratată cu indiferență.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Am revenit după 11 luni pe strada Intrarea Canal Argeş, o stradă din sectorul 6 al capitalei pe care o găsim la fel ca in luna ianuarie, fără canalizare, fără apă potabilă sau asfalt. 11 luni in care reprezentanţii administraţiei locale nici măcar nu au catadicsit sa treaca sa discute cu oamenii, care şi-au pierdut şi ultima fărâmă de speranţă. Îl am lângă mine pe domnul Gheorghe care locuiește pe această stradă din anul 1972. - Cum este să locuiţi ca în Evul Mediu, fără apă potabilă şi canalizare? - Cum se poate mai ”frumos”! - Din luna ianuarie, de când am fost noi ultima oară, ce s-a mai întâmplat? A venit cineva să vă întrebe? - Cine sa vină? Ploile şi ieşim cu cizme ca în Africa, ca în ţările alea de lumea a cincea, a şaptea, nu ca într-o ţară europeană."

VOX "Se vede foarte bine cum arată strada noastră, suntem foarte supăraţi că nimeni nu se interesează de noi şi de strada pe care locuim. Totuşi, suntem în Sectorul 6 "

VOX "Stam aici de 55 de ani nimeni nu a facut nimic,nu stradă nu apă, avem wc urile de unde luăm vai de capul nostru cum o bem că nimic, nimic nu au făcut. "

VOX "Nu este normal, că noi ne luam apă la bidon de la alimentară."

Aceeaşi situaţie deplorabilă, şi pe strada Liniei din acelaşi Sector 6. Aici, locatarilor din blocuri le este ruşine să invite pe cineva la ei acasă. Ei spun că strada arată ca în Siria după bombardament.

VOX "O dată la patru ani vine câte un candidat, promite că se va face ceva aicici în zonă, şi după patru ani de zile constatăm că nu s-a făcut nimic."

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Am ajuns la sediul Primăriei Sectorului 6, ca să vorbim cu edilul şi să vedem ce explicaţii ne va da."

GABRIEL MUTU, primar, Sector 6, București "- Oamenii sunt foarte nemulţumiţi că nu a venit nimeni măcar să-i intrebe. - Eu cred că oamenii sunt foarte mulţumiţi de străzile asfaltate. Știţi cum e când avem o comunitate cu peste 650 de străzi, cu peste 450 de mii de locuitori? Nu le poţi face pe toate peste noapte."

Problema este că această noapte nu se mai încheie, deși mandatul de primar se apropie de final. Locuitorii străzilor cu probleme spun că, în campania electorală pentru alegerile locale de acum patru ani au primit promisiuni doin belșug, dar nu s-a concretizat nimic. Potrivit datelor statistice de la Primăria Capitalei, valabile pentru 2018, cele mai multe străzi fără canalizare sunt în Sectorul 1, însemnând peste 50. Urmează sectoarele 3, 4 și 6, care au între 10 şi 80 de astfel de străzi. Pe ultimele locuri se situează sectoarele 5 cu 7 străzi neasfaltate şi fără utilităţi publice si sectorul 2 cu două străzi neasfaltate şi fără utilităţi publice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook