Studenții străini experimentează viața la țară, într-un sat din Timiș



Străinii, atrași de traiul românilor! 30 de tineri studenți din mai multe țări a avut ocazia să cunoască viața la țară, într-un sat din județul Timiș. Ei au fost tratați de săteni cu ospitalitate, fapt ce i-a impresionat. Oamenii i-au primit pe studenții străini în gospodăriile lor și i-au învățat să mulgă vaca, să cosească, să întoarcă fânul, să îngrijească păsăretul din curte, dar și grădinile.

AMBIANȚĂ "- Bine ai venit la noi, aici, în România. Aici, în Bodo, de fapt! - Mersi, mersi! Multumesc!"

AMBIANȚĂ "- Na, uite, vezi? - Oh, Dumnezeule! Vreau sa încerc. Vreau și eu să încerc. - Vezi? Uite! Stai aici sub, așa."

VOX "- S-au descurcat foarte bine. - Au prins mișcările? - Da, exact! Le-am arătat. Numai că au fost puțin unghiile mari. Dacă nu aveau unghiile alea mari, erau mai ok."

VOX "Întregul proiect este un proiect Ersmus Plus de mobilitate pentru tineri. Avem 30 de tineri și 6 țări în cadrul proiectului, iar tema principală este participarea tinerilor și felul în care tinerii pot să aibă impact în comunitățile din care vin sau prin care trec."

La rândul lor, tinerii străini i-au învățat pe țăranii români să danseze.

AMBIANȚĂ "- Trebuie sa dansezi si tu! Dansează! Nu? "

Musafirii au vrut și ei să lase o amintire plăcută gazdelor, așa că au reabilitat stația de autobuz din sat.

VOX "Chiar îmi place cultura asta și cum trăiesc oamenii aici și au îmbrățișat fiecare naționalitate, iar asta a fost o inspirație pentru noi."

VOX "A fost grozav! La început am fost puțin timidă, pentru că nu am știut nimic despre români, dar am comunicat prin semne cu copiii, apoi am început să învăț niște cuvinte. Așa că a început să-mi placă viața aici."

Tinerii din Spania, Portugalia, Croația, Slovacia și Bulgaria au petrecut 10 zile în județul Timiș.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook