Subventii pentru zootehnieAjutor din partea statului pentru sectorul zootehnic! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va aloca aproximativ 560 de milioane de lei, pentru subvenționarea unor servicii din sectorul creșterii animalelor, în perioada 2023-2027. Așa prevede un proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul instituţiei. Schema de ajutor are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrului genealogic, precum și a costurilor aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului. Conform Ministerului Agriculturii, de aceste subvenții pot beneficia microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii, întreprinderile individuale și familiale, persoanele fizice autorizate și care dețin atestat de producător, precum și persoanele juridice din domeniul producției agricole. Ajutorul de stat este cuprins între 70% și 100% din costuri, în funcție de necesitate. Valoarea ajutorului de stat, acordat pe cap de animal/an, pentru întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice, este de maximum 60 lei pentru taurine, bubaline şi ecvine, 35 lei pentru ovine și caprine şi de 100 lei pentru porcine. Cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutoarelor de stat, avizate de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie vor fi depuse în perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicită ajutorul de stat, la centrele judeţene ale Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv cel municipiului Bucureşti. Prin excepţie, pentru acest an, cererile aferente serviciilor realizate în perioada iulie-decembrie 2023 se depun până în data de 10 august 2023, inclusiv.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook