Sute de oameni au aprins o lumânare în memoria victimelor incendiului de la Colectiv



Lacrimi și deznădejde la 3 ani de la tragicul incendiu din clubul Colectiv in urma caruia 64 de tineri şi-au pierdut viaţa. Sute de bucureşteni au aprins o lumânare în memoria victimelor iar un sobor de preoți a organizat o slujbă de comemorare a acestora.

COSMINA STOIAN, reporter
În urmă cu trei ani în seara zilei de 30 octombrie, se producea una dintre cele mai grave tragedii din România ultimelor decenii: incendiul din clubul „Colectiv”. A fost un eveniment șocant, care a traumatizat o țară întreagă și care, după 3 ani, continuă să aducă durere și să provoace frustrare: justiția nu a stabilit inca niciun vinovat.

"Pe al doilea rând de fotografii este o fată cu breton, Ioniță Cătălina, fiica mea, pe rândul de sus, în stânga este Alexandru Mihai, ginerele meu. El cânta în formație, iar ea trebuia să fie acoloo. Ce s -a întâmplat, se știe. A urmat durerea de 3 ani, o durere de piatră, care, ne-a transformat, chiar dacă am urmat niște ședițe de psihoterapie. Fiind și singurul copil, vă dați seama că durerea apasă foarte tare. Au trecut 3 ani și nu s-a rezolvat nimic. Avem speranță cu schimbarea judecătorului că este mai tânăr, că nu trece cu vederea. "

"A murit la spital pe 16 noiembrie de o pneumonie cu germeni din spital, cum au murit toți cei 4 care au rămas în această unitate sanitară. A făcut bronho-pneumonie cu cele 3 tulpini rezistente. Una dintre fete apucase să fie transferată în Germania și ea avea aceeași floră ca în spitalul românesc care nu era pregătit să primească urgențe de gradul acesta. Ioana avea o comă neurologică, a făcut un stop cardiac resuscitat undeva aici pe trotuar, avea 1% arsuri, avea 18 ani, era sănătoasă. Oamenii ăștia erau niște oameni tineri, care tratați într-un spital civilizat, nu ar fi făcut în niciun caz bronho-pneumonie cu germeni de spital. M-am comportat ca un părinte care se uita la cei care ieșeau de la reaminare ca la niște mesageri ai lui Dumnezeu. Ei nu aveau logistica necesară de a trata asemenea pacienți."

La faţa locului in aceea noapte au murit 26 persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 38 de persoane, numărul victimelor ajungând la 64 .Un supraviețuitor al incendiului este a 65-a victimă după ce s-a sinucis la aproape doi ani de la tragedie; prietena lui murise în club. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook