Sute de oameni din Malovăţ nu au apă potabilă, pentru că sistemul de alimentare a fost construit greşitLucru făcut de mântuială! Sute de oameni din comuna Malovăţ, judeţul Mehedinţi, primesc apă cu porţia. Deşi au robinete sau fântâni în curte, localnicii sunt nevoiţi să aducă apă cu căruţa, de la cinci kilometri depărtare. Şi asta deoarece reţeaua de alimentare cu apă a fost proiectată greşit şi este subdimensionată.

AMBIANTA
"Uite, nu curge nimic. Ieri a curs. Puţin de tot, foarte puţin şi nu avem apă, n-avem ce să ne facem."

Reţeaua de apă din satele Bârda şi Bobăiţa a fost realizată acum opt ani. Bucuria localnicilor a fost de scurtă durată. Şi asta deoarece conductele sunt prea mici, iar pe timp de secetă apa nu mai ajunge la ei.

AMBIANTA
"De la bun început nu s-au luat în calcul parametrii, debitul şi consumul de apă. Consumul de apă fiind foarte mare, nu poate să asigure consumul pentru toţi abonaţii."

VOX
"Eu pe unde am lucrat se bagă instalaţie de patru... Aşa de mare. Aici e ţeavă de un ţol şi jumătate.... Ce faci tu la atâta personal din această comună... Eu, de exemplu, nu am apă. Când vine, hop, se opreşte! Eu m-am dus cu utilajul meu personal la Crăguieşti, să iau apă."

Oamenii au plătit sute de lei pentru racordarea la reţea.

VOX
"Vara e dezastru că s-a proiectat greşit. Şi s-au mâncat banii ca pe ţeavă, aşa nu poate să vina apă la toata lumea în sat. Deci a făcut cu bună ştiinţă un sistem de alimentare prost. Foarte prost."

Problemele vor putea fi rezolvate doar dacă întregul proiect, care a costat iniţial 1,4 milioane de lei, va fi refăcut.

SINCRON
"Singura solutie, recalibrarea..adica refacerea sistemului de apa si instalarea unor conducte care sa asigure consumul de apa si pe timp secetos"

Alimentarea cu apă din comuna Malovăţ face obiectul unui dosar deschis de procurorii DNA Craiova. Fostul primar în mandatul căruia a fost făcută investiţia a ieşit în urmă cu un an din închisoare, unde a ispăşit o pedeapsă pentru luare de mita, şi a refuzat să comenteze acest subiect.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook