Tânăra generație, îndrumată către sectorul agricolÎn România anului 2017, peste un milion de hectare de terenuri nu sunt folosite! O situație îngrijorătoare care îi determină pe specialiștii în agricultură, prezenţi la conferinţa organizată de Ashoka Fellows, și pe cultivatori să caute soluții de readucere în circuitul agricol a suprafețelor acoperite cu pârloagă. Un factor important, din punctul lor de vedere, este pregătirea generațiilor tinere pentru a munci eficient în agricultură.

BRÎNDUȘA BÎRHALĂ, antreprenor în agricultură
"Avem nevoie de o nouă generație care să învețe, (...) cum să facă lucrurile într-un mod mai eficient și să trăiască din, (...) agricultură, să treacă pragul de la subzistență la agricultura de piață, dar într-un mod în care să păstreze felul tradițional, care respectă natura."

Din păcate, problema este ridicată de reprezentanții societății civile, nu și de cei care fac politicile în Agricultură, respectiv ministerul de resort.

Un alt motiv de îngrijorare este generat de procentul extrem de redus al persoanelor cu dizabilități care au un job. În România, sunt înregistrate aproape 790.000 de persoane cu dizabilități, procentul de încadrare în muncă fiind de doar 8%. Potrivit experților de pe piața muncii, pregătirea persoanelor cu handicat și includerea pe piața muncii sunt esențiale pentru reducerea acestui procent.

LAILA ONU, reprezentant Fundația ”Pentru Voi”

"Este nevoie de măsuri care să stimuleze angajarea în muncă, iar ultima OUG a Guvernului, Ordonanța 60 care practic desfințează unitățile protejate. Din nefericire, nu pune în loc niciun alt sistem de sprijin al angajării în muncă, cred ca e o prioritate pentru politica socială a României la ora actuală: înființarea unui nou mecanism de susținere a serviciilor de angajare, (...) încât să putem da o șansa pentru încadrarea acestor persoane pe piața muncii."

În vara acestui an, Guvernul a emis o ordonanță pentru modificarea și completarea Legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu scopul de a stimula angajarea persoanelor cu handicap, atât în sectorul public, cât și în cel privat, prin creșterea obligației de plată, de la 50% la 100% din salariul minim brut pe țară. Măsura este valabilă pentru fiecare persoană cu handicap neangajată, de către angajatorii care au mai mult de 50 de angajați, în cazul în care aceștia nu angajează cel puțin 4% persoane cu dizabilități din numărul total de lucrători.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook