Stirile National TV
Târg de produse tradiționale
Bogăția și diversitatea gastronomiei românești, în prim-plan, la Târgul de Produse și Gusturi Tradiționale, găzduit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Vizitatorii au parte de o adevărată incursiune în tradiția culinară românească. Lactate și brânzeturi artizanale, mezeluri după rețete consacrate, produse de fermă, preparate din pește, sucuri naturale, miere și delicii apicole, gemuri și dulcețuri, pâine ca la brutăriile de altădată, prăjituri de casă - 35 de producători din toate colțurile țării expun pe tarabe tot ce au mai bun.
COSMIN HERȚA, apicultor
”Să știți că noi am adus aicea produse certificate ecologice, produse apicole certificate ecologic. Am adus produse medaliate cu aur la Festivalul Organic European. Doi ani consecutiv am, și în 2023, și în 2024 aurul la Festivalul Organic European. Avem doar produse din zone montane, și vă pot da niște exemple, avem o miere din floră sălbatică extraordinară.”
MAGDA DIMA, producător local
”Am venit cu pâine tradițională, cu pâine pe vatră, cu pâinea lui Manole, care este o combinație între faină albă, făină de secară și fulg de cartof. Am venit cu gustul pâinii de altădată.”
DIANA STANCIULOV, producător local
”Toate produsele sunt fără zahăr, fără conservanți. Găsiți specialități la noi, tocăniță de urzici. Cine stă să facă tocăniță de urzici, câtă muncă este; dulcețurile, am înlocuit siropul de zahăr cu suc natural de mere. Avem brevet de invenție pentru acest lucru.”
De asemenea, la târg au fost aduse peste 30 de produse atestate, incluse în Registrul Național al Produselor Tradiționale, provenite din județele Botoșani, Brașov, Mureș, Olt, Sibiu și Vrancea. Târgul este deschis până pe 13 septembrie, inclusiv.