Tensiunea arterială, măsurată gratuit



Elevii Școlii Postliceale Atlas au măsurat gratuit tensiunea arterială persoanelor care au vizitat parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii.

AMBIANȚĂ "14 CU 10. Ați depus efort? 10 e mare, e mare 10. Ce îi recomandați domnului ca să îi scadă? Dacă are domnul tratament, tratament aveți de hipertensiune? Nu! Nu aveți tratament. Eu zic să mergeți la un medic și să faceți acolo mai multe investigații."

"13 cu 10. Sunt valori bune? Aia mică e mare, da cam asta e valoarea mea obișnuită. Ce v-a recomandat să faceți? Iau niște medicamente de tensiune, totdeauna."

"Foarte mari, eu sunt bolnav hipertensiv, am venit repede de acasă, am mers un km și s-a mărit acum."

Această activitate este parte componentă a proiectului educațional Școala-Start pentru sănătate și are ca scop desfășurarea unei campanii de conștientizare a cauzelor și consecințelor bolilor hipertensive asupra oamenilor.

CLAUDIA TEODORESCU, profesor, Școala Atlas

"Este un proiect pe care îl desfășurăm de opt ani de zile, an de an alături de cetățenii Sectorului 6. În general sunt foarte încântați de aceste activități deoarece nu toți ajung mereu la medic în timp util."

Potrivit datelor statistice, peste 45% din populația adultă suferă de hipertensiune arterială. Medicii atrag atenția că măsurarea periodică a tensiunii arteriale este foarte importantă, având în vedere că hipertensiunea este o boală silențioasă, care, netratată, poate avea consecințe grave.

ANDA IOANA DEMETER, medic

"Mergem la medic pentru control în momentul în care valoarea tensiunii sistolice depășește 120 de mmHg, atunci ne punem ușor probleme, bine, pot fi de moment scurt, niște variații de moment scurt și atunci trebuie să vedem factorii care au determinat creșterea, dacă valorile persistă pe o durată mai mare de două luni, trei luni de zile, atunci este necesar un control medical mai amănunțit, să vedem cauza declanșatorie a hipertensiunii arteriale."

Următoarea activitate gratuită pentru populație a Școlii Atlas va fi pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială Împotriva Diabetului. Atunci oamenii își vor putea măsura gratuit glicemia.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook