Țigările electronice, periculoase pentru plămâni, potrivit unui studiu științificNoi semnale de alarmă privind efectele ţigărilor electronice! Conform unui studiu internaţional, publicat de revista medicală de specialitate Thorax, din Marea Britanie, vaporii ţigărilor electronice produc modificări la nivelul celulelor pulmonare, dezactivând în acelaşi timp capacitatea celulară de apărare faţă de infecţii. Într-o serie de experimente de laborator, s-a constatat că vaporii determină producerea unor substanţe chimice inflamatorii în organism şi distrug macrofagele, celule care, în mod normal, elimină alergenii, bacteriile şi alte particule care au intrat în plămâni. Efectul a fost şi mai nociv atunci când vaporii conţineau nicotină, arată un alt studiu realizat de Universitatea din Birmingham.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Potrivit cercetătorilor, efectele vaporilor ţigărilor electronice asupra plămânilor sunt similare celor întâlnite la fumătorii înveteraţi şi la pacienţii cu boala pulmonară cronică. În aceste condiţii, există temerea că utilizarea ţigărilor electronice o perioadă îndelungată ar putea provoca probleme de respiraţie."

Iniţial, experţii în domeniul sănătăţii nu au fost îngrijoraţi iniţial de eventualul efect nociv al ţigărilor electronice, pentru că acestea au fost promovate ca un mijloc de a ajuta fumătorii să renunţe la fumat şi au considerat că un anumit nivel de toxicitate poate fi tolerat. „Ţigările electronice sunt mai sigure în privinţa riscului de cancer, dar, dacă le foloseşti 20-30 de ani, iar acest lucru poate provoca boală pulmonară obstructivă cronică, atunci trebuie să cunoaştem acest lucru”, a afirmat autorul principal al studiului, David Thickett. Specialiştii spun că că sunt necesare studii mai ample şi de mai lungă durată pe această temă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook