Tomografe pentru arbori, achiziționate de Primăria CapitaleiTomografe pentru arbori, în București! Primăria Capitalei, prin intermediul Companiei Municipale de Întreţinere a Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti, a achiziţionat două aparate de tomografiere a copacilor, în valoare de circa 132.000 de lei. Echipamentele vor fi folosite pentru a evalua starea de sănătate a copacilor maturi din Capitală şi a exemplarelor valoroase, în scopul conservării şi păstrării lor. Tomografele identifică arborii bolnavi sau îmbătrâniţi şi ramurile cu risc de desprindere. Aparatele măsoară rapiditatea de propagare a undelor sonore în ţesutul lemnos şi identifică în mod non-invaziv orice modificare, începând de la cel mai mic semn de putregai. După stabilirea diagnosticului, copacii vor fi tratați în mod corespunzător, în scopul reducerii riscului de prăbuşire. Potrivit comunicatului de presă al Prăimăriei Bucureștiului, echipamentele achiziţionate sunt de ultimă generaţie şi dispun de cea mai avansată tehnologie imagistică pentru inspecţia copacilor. Aparatele au o capacitate de stocare de peste 100 de tomografe și sunt dotate cu bluetooth, astfel că tomografia arborelui poate fi vizualizată în timp real cu ajutorul unui laptop. În plus, echipamentele sunt dotate cu sistem GPS, astfel că stochează locaţia exactă a arborelui tomografiat. Potrivit Cadastrului Verde realizat, în premieră, în 2011, cu ajutorul unui sistem informatic, în București existau circa 1.700.000 de arbori pe domeniul public şi alţi 400.000 pe terenurile private. Între timp, au fost pierduți copaci din cauza stării de degradare, dar au fost operate și plantări. La momentul respectiv, pentru realizarea Cadastrului Verde s-au cheltuit 9,3 milioane de lei, bani alocați de Uniunea Europeană, care impune monitorizarea atentă a situaţiei copacilor şi a spaţiilor verzi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook