Traian Băsescu a primit verdict de colaborator al SecuritățiiZi neagră, pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu! Curtea de Apel București a admis, astăzi, acțiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, conform căreia Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

BIANCA ROTARU, reporter ”La dosarul lui Traian Băsescu au apărut probe noi, potrivit cărora acesta și-a turnat colegii de facultate, semnând note cu numele conspirativ ”Petrov”. Potrivit Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Băsescu informa Securitatea cu privire la comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi față de regimul comunist.”

Potrivit Mediafax, imediat după aflarea deciziei Curții de Apel, Traian Băsescu a declarat că ia verdictul ca atare, dar îl va contesta la instanța superioară. El a precizat că această decizie îi afectează imaginea. Traian Băsescu a spus, în repetate rânduri, că acuzația că ar fi fost colaborator al Securității este nefondată și a mai explicat că nu putea să mintă, atunci când era întrebat despre diferite incidente între colegi. La sfîrșitul lunii mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secţia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cerea stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Conform Mediafax, în acţiunea depusă de C.N.A.S. se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la Serviciul Român de Informații și MApN.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook