Transportul public, chin şi în 2019În definiție, calitatea este înțeleasă ca o noțiune complexă și dinamică. Însă în București, realitatea este cu totul alta. Din nefericire când vorbim despre calitatea transportului public, mulți ridică din umeri. Pentru ca activitățile sociale, economice și culturale să se desfășoare eficient, iar calitatea mediului să nu se înrăutățească, este necesară impunerea transportului public în viața orașului, prin îmbunătățirea calității serviciilor oferite de acesta.

ALEXANDRU LANCUZOV, jurnalist specializat în Transporturi

"Un transport de calitate în București în primul rând ar trebui să ia în vedere posibilitatea de a uni toate mijloacele de transport rutier... practic transport de suprafață."

38% dintre bucureşteni sunt nemulţumiţi de calitatea transportului public, potrivit unui studiu efectuat de Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii.

ALEXANDRU LANCUZOV, jurnalist specializat în Transporturi


”Într-adevăr traficul din București este aglomerat, dar prin montarea unor sisteme GPS pentru o mai bună gestionare..... astfel autobuzele să vină și să poată lua toți călătorii.”

Un studiu arată că în urmă cu un an, 71% din cetăţenii Capitalei utilizau transportul public de suprafaţă, iar numai 16 la sută se deplasau cu autoturismul propriu.

VOX:
”Este loc și de mai bine ca peste tot cât privește calitatea”

Nici la transportul feroviar situația nu este prea roz. Doar pe parcursul acestei ierni trenurile au avut întârzieri de zeci de minute și mulți călători au așteptat în frig.

RODRIGO MAXIM, președinte, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari

”Infrastructura feroviară de la revoluție și până în prezent a fost subfinațată, este în starea care este, cu restricții de viteză.... din Europa.”

În 2018, în perioada iunie-noiembrie, timpul de aşteptare a fost de 1,6 milioane de minute. Adică o întârziere de peste trei ani în doar 6 luni.

RODRIGO MAXIM, președinte, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari

”Avem trenuri cu un vagon sau două și lumea rămâne pe jos sau rămâne înghesuită. Și asta este calitatea daca o putem numi calitate.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Crusoe
Aventura

Crusoe

Eroul poveștii este un bărbat pe nume Robinson Crusoe care, împreună cu tovarășul său, naufragiază pe o insulă unde vor petrece 28 de ani. Doar amintirea iubitei sale îl poate ajuta pe Crusoe să nu își piardă mințile. Crusoe și prietenul său trebuie să își folosească întreaga inteligență pentru a supraviețui.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook