Tranzacțiile pentru vânzarea și închirierea de locuințe au scăzut cu 20%



Piața imobiliară, în scădere! Nu se mai vând locuințe la fel de mult ca în anii trecuți și nici nu se mai închiriază la fel de repede. Potrivit specialiștilor în domeniu, tranzacțiile au scăzut cu 20%.

COSMIN GÎȚĂ, consilier vânzări
"Motivul pentru care nu mai avem același număr de solicitări ar putea să fie și o creștere a prețurilor, această creștere este datorată și deciziei dezvoltatorilor de a mări prețurile, o urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții sau poate chiar a terenurilor."

Specialiștii spun că efectele economice ale pandemiei s-au resimțit și în sectorul imobiliar.

prin tel: RADU ZILIȘTEANU, profesor de economie

"În ceea ce privește consecințele pandemiei referitoare la scăderea puterii de cumpărare, evident, multă lume a fost în șomaj tehnic, unii chiar mai sunt, sunt domenii întregi care nu funcționează cum ar fi domeniul Horeca și atunci sigur că cererea atât pe piața vânzărilor imobiliare cât și pe piața închirierilor imobiliare a scăzut foarte mult."

Deși prețul chiriilor a scăzut în acest an, pentru persoanele care au salariul minim pe economie, închirierea unui apartament cu două camere rămâne un vis. Spre exemplu, în Sectorul 4 al Capitalei, un apartament cu două camere se închiriază acum cu aproximativ 300 de euro sau chiar mai mult, în funcție de suprafață și de confortul din interior.

COSMIN GÎȚĂ, consilier vânzări

"La începutul anului, chiriile din ceea ce am discutat cu proprietarii sunt ceva mai mici decât în perioada anterioară pentru că a fost un număr forte mic de solicitări, cei care lucrează de acasă în sistemul telemuncă a influențat negativ ocuparea tuturor chiriilor și atunci cei care închiriază au micșorat prețul pentru apartamente. De exemplu dacă în ani trecuți pentru un ap de 2 camere beneficiarii îl închiriau cu 400 de euro, acum îi închiriază și cu 300 de euro."

Potrivit profesorului de economie Radu Zilișteanu, pandemia de coronavirus a declanșat mai multe procese economice.

prin tel: RADU ZILIȘTEANU, profesor de economie

"În primul rând o încetinire evidentă a activității economice care se refletă și în evoluția PIB-ului, e vorba de scăderea PIB-ului, dar în ceea ce privește chiriile și în general piața imobiliară a influențat foarte mult o consecință a pandemiei care se referă la scăderea mobilității persoanelor, multă lume lucrează de acasă și atunci evident că a scăzut mobilitate populației și în consecință și evoluția asupra chiriilor a fost covârșitoare."

În acest an, românii preferă apartamentele cu o suprafață mai mare și cu terasă. Potrivit specialiștilor, majoritatea oamenilor care își cumpără o locuință în 2021 accesează un credit.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook