Trei grupuri infracționale destructurate



Trei grupuri infracționale specializate în înșelăciuni informatice au fost destructurate de polițiști și procurori, în cooperare cu autoritățile spaniole. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Biroului Atașatului Poliției Spaniole din cadrul Ambasadei Spaniei la București și al Poliției Naționale Spaniole, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea, Argeș și Sibiu. Conform anchetatorilor, din anul 2022, în județul Vâlcea, s-ar fi constituit și ar fi acționat cele trei grupuri infracționale, care s-ar fi aflat într-o relație de colaborare şi sprijin reciproc. Membrii grupărilor ar fi obținut controlul asupra a cel puțin 630 de conturi bancare, deschise în Spania și în alte țări, prin care, folosind sisteme informatice, ar fi derulat operațiuni financiare frauduloase. Valoarea tranzacțiilor ilegale realizate în cursul anului 2023, prin aproximativ 15% dintre conturile bancare controlate de grupurile infracționale, este de aproximativ 2,5 milioane de euro, care însumează prejudicii produse în patrimoniile unor persoane fizice și juridice. Totodată, membrii grupărilor ar fi postat pe diferite site-uri anunţuri fictive privind vânzarea unor utilaje şi autovehicule. Ei indicau companii de transport fictive, ale căror date erau similare cu ale unor companii existente în realitate, care ar fi garantat tranzacţia şi livrarea respectivelor utilaje către clienţi. Aceleași metode de inducere în eroare ar fi fost utilizate și pe platforme destinate închirierilor de imobile, pretinzând, sub identităţi fictive, că deţin proprietăți în diferite destinaţii turistice pentru închiriere, creând pentru persoanele interesate aparența că tranzacţia va fi efectuată prin intermediul unor servicii cunoscute de cazare. Ulterior comiterii fiecărei infracţiuni şi confirmării virării sumei de bani de către persoana vătămată, membrii grupurilor infracționale ar fi transferat succesiv sumele de bani prin diferite conturi controlate de ei, după care le-ar fi retras de la ATM-uri amplasate în diferite țări europene. Cercetările în acest dosar continuă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook