Trenduri de design interior



Design-ul este o artă care modelează lumea noastră, alături de muzică și arhitectură, afirmă unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri contemporani, Karim Rashid, prezent la un eveniment fastuos, organizat de Romanian Interior Design Association. Arhitecţi şi designeri de interior de top, din ţara noastă, şi-au unit forţele pentru a oferi idei spectaculoase de amenajare interioară, potrivit celor mai noi tendințe ale anului 2022. Specialiştii susţin că luxul este la mare căutare, iar micile detalii sunt cele care fac diferenţa.

DRAGOȘ PIȚU, arhitect senior
”Se practică foarte mult materiale naturale din piatră și lemn, pentru pardoseli și placări de pereți. În funcție de stil se pretează și se impun anumite piese de mobilier retro. Avem și încadramente pe pereți care se poartă foarte mult în anii ăștia, dau o notă de sobrietate și lux. Dacă avem o masă mai ieftină, poate balansăm cu un corp de iluminat mai spectaculos.”

În funcţie de preferinţe, amenajarea interioară a locuinţei poate conferi sobrietate, sau, dimpotrivă, poate crea o atmosferă confortabilă. Designerii spun că merg, în principal, pe contraste de culori.

DRAGOȘ PIȚU, arhitect senior

”Ori avem un ambient mult mai deschis și contrastăm prin mobilier închis la culoare, sau mergem pe un interior cu piatră natural, tip marmură neagră, sau lemn de stejar mai închis și prin inserțiile de alamă sau crom, sau marmură albă, putem să dăm contrastul de lumină.”

În funcţie de buget, specialiştii susţin că se poartă, în principal, combinaţia de industrial cu lux. De asemenea, la mare căutare rămân anul acesta şi stilurile boho şi japandi. O notă de unicitate a oricărei încăperi poate fi conferită de decoraţiuni atent alese ori o mobilă aparte. Cu un portofoliu de peste 3.000 de proiecte, lucrări devenite legendare în peste 40 de ţări şi sute de premii recunoscute global, designerul egiptean, Karim Rashid, spune că nu trend-urile ar trebui să fie un punct de reper, ci unicitatea.

KARIM RASHID, designer industrial internațional
”Nu vreau trend-uri, știți ce zic, nu îmi place ideea de trend-uri, pentru că în lume este nevoie de diversitate. Ar trebui să putem merge într-un loc din România și să avem experiența a ceva ce nu vezi în Rusia, să spunem, ori în America. Problema este globalizarea, începem să creăm trend-uri și toată lumea le copiază. Voi spune, însă, că sper să existe o mișcare către minimalism, pentru că am fost foarte excesivi, pentru prea mulți ani și foarte decadenți. Tehnologia ne spune că putem face foarte mult, cu mai puțin.”

Pentru a crea o comunitate, care să îi apropie pe profesioniştii din domeniu de oamenii pasionaţi de design interior, Asociația RIDA a lansat platforma designdeinterior.ro.

FLORINA TECUCEANU, PR manager asociația RIDA
”În momentul acesta există 500 de proiecte de amenajări pe această platformă, 150 de arhitecți și designeri de interior și birouri de arhitectură. Sperăm ca numărul să crească, cu siguranță va crește.”

În cadrul evenimentului a fost celebrată şi cea de-a șasea ediție a albumului inspirațional ”Lifestyle Design Interior” și au fost acordate trei premii pentru cele mai frumoase proiecte incluse în acesta, în valoare de 6.000 de euro. Juriul a fost format din Karim Rashid, arhitecții Andra Marinescu și Yvonne Toader.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook