Triplă lansare de carteEveniment cultural marcant, joi, la Muzeul Național al Literaturii Române din București! În Sala ”Perpessicius” a avut loc evenimentul de lansare a trei volume scrise de avocatul bihorean Paşcu Balaci. Este vorba despre ”Vechiul Testament relevat prin 300 de sonete”, piesa istorică ”Avram Iancu” și piesa istorică într-un act cu șase tablouri ”Moțul francez sau Un Sisif pe Muntele Bihorului”.

PAȘCU BALACI, scriitor ”Anul acesta, se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, drept pentru care am socotit necesar că este foarte potrivită lansarea acestei cărți despre Avram Iancu, aici, la Muzeul Național al Literaturii Române, pentru că Avram Iancu a rămas și a fost un model de demnitate, de libertate și de rezistență națională în fața urgiilor istoriei. A doua carte care se lansează se numește ”Moțul francez” și este consacrată domnului Robert Ficheux, un colaborator apropiat al geografului Emmanuel de Martonne, oamenii care au ajutat la trasarea granițelor dintre România și Ungaria, după Primul Război Mondial. În fine, a treia carte care se lansează astăzi este ”Vechiul Testament relevat prin 300 de sonete”, despre care un critic clujean a afirmat că este primul roman religios izbutit din literatura română. Asta rămâne să aprecieze cititorii, dacă este așa sau nu.”

STELIAN GOMBOȘ, teolog și publicist ”Practic, lucrarea de față este o oglindire, o reflecție a Vechiului Testament în formă versificată, sub forma acestor sonete oarecum inedit. Altfel, însă, putem spune că e o lucrare de prim plan, o lucrare fără precedent.”

LUCIA VERONA, dramaturg ”Pașcu Balaci e un dramaturg remarcabil. Ca poet, îl cunosc mai puțin, dar ca dramaturg, se distinge printr-o perfectă cunoaștere a temei pe care o tratează și o mare autenticitate.”

MIHAI PREPELIȚĂ, scriitor bilingv ”În clipa în care avocații au dat năvală în literatură, înseamnă că literatura română poate fi salvată și chiar va fi salvată.”

Născut pe 8 mai 1956, în comuna Drăgănești din județul Bihor, avocatul Paşcu Balaci și-a descoperit vocația literară de timpuriu, încă din anii de școală. Poet, eseist, romancier și dramaturg, Pașcu Balaci este membru al Uniunii Scriitorilor din România.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook