Trofeul Electricianului, la OradeaCea de-a 42-a ediție a concursului profesional "Trofeul Electricianului" se desfășoară la Oradea până pe 30 mai. "Trofeul Electricianului" este cel mai important concurs profesional din domeniul energetic în care cei mai valoroşi electricieni își demonstrează abilităţile și cunoștințele. Peste 1600 de specialiști din domeniu au intrat în competiția devenită deja tradiție. După susținerea probelor practice şi teoretice, 225 electricieni, care au obținut cele mai bune rezultate la 8 specializări din cadrul serviciului de distribuție a energiei electrice, au trecut în etapa următoare, faza pe companie.

MIHAELA SUCIU, director general, DEER

"Acest concurs este un concurs profesional, în contextul în care în România și în general, în domeniul energetic este o lipsă acută de personal, avem nevoie de specialiști pentru că vorbim de tradiție energetică, că vorbim de o mulțime de deziderate pe care trebuie să le îndeplinim. Concursul profesional joacă un rol foarte important, dacă în alte domenii nu s-au pus accent pe meserii, la noi, asta vreau să vă transmit că se pune accent, avem concursuri profesionale."

CLAUDIU DAMIAN, președinte comisie concurs

"Noi vom avea trei probe principale, probe pe baza cărora se vor stabili principalii câștigători. Câștigătorii acestui concurs. Pentru acest concurs ei s-au pregătit pe parcursul unui an întreg zi de zi, practic ei au depus eforturi pe baza activității și pe baza cunoștințelor pe care ei le-au acumulat într-un an de zile. Noi vom decide de fapt care este câștigătorul. După proba teoretică, urmează proba practică. Proba practică se desfășoara pe standul fiecărei probe, fiecărei secțiuni, sunt opt secțiuni de electricieni și o secțiune de electricieni juniori. După cele două probe, urmează proba pe scenă, proba pe scenă se desfășoară într-un cadru cu public, un cadru cu public în care o să vedeți în ultima zi o să fie ceva foarte frumos, se va face o departajare printr-un set de 10 întrebări, 10 întrebări pe care se va stabili un clasament alături de punctajul în primele două probe."

După etapa finală de la Oradea, în perioada 9 -11 iulie va avea loc la Cluj Napoca, faza națională a concursului profesional "Trofeul Electricianului" la care vor participa cei mai buni profesioniști ai tuturor operatorilor de distribuție a energiei electrice din România.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook