Tronsonul de autostradă Biharia - Borş și Vama Borș II, operaționalePunctul de frontieră dintre România și Ungaria, Nagykereki-Borș II, și conexiunea de autostradă A3-M4 devine operaționale, după ce au fost inaugurate, vineri, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și a ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, dar și a unor oficiali maghiari. Noul punct de trecere a frontierei le oferă șoferilor o posibilitate în plus de a trece granița cu țara vecină, Ungaria. Vama Borș II este al doilea punct de trecere a frontierei pe autostradă. Are 10 benzi pe sens, dintre care, 6 pentru autoturisme și autocare și 4 pentru automarfare.

BOGDAN AURESCU, ministrul Afacerilor Externe „Această realizare este o dovadă certă că România și Ungaria pot construi împreună și pot acționa constructiv, inclusiv în contextul dificil creat de aceasă criză sanitară, în direcția sporiri interconectărilor de transport, care au potențialul de a facilita mobilitatea persoanelor, mărfurilor și de a genera creșterea economică.”

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor „Astăzi, deschidem oficial traficul din ambele direcții pe secțiunile de autostradă corespunzătoare A3 și M4 și inaugurăm, totodată, și punctul de control la trecerea frontierea de pe teritoriul Ungariei. Importanța proiectelor transfrontaliere de infrastructură este covârșitoare. România și Ungaria au înțeles că, doar printr-un dialog constant, printr-un parteneriat solid, pot dezvolta proiecte comune, care să asigure conectivitarea și mobilitatea între cele două state.”

GEORGIANA CRĂCIUN, reporter „Pe lângă deschiderea noului punct de frontieră, astăzi, a fost inaugurată circulația rutieră pe tronsonul de 5 km, dintre Borș și Biharia, din cadrul autostrăzii A3. Acest tronson face legătura cu autostrada M4, din Ungaria.”

Tronsonul Biharia-Borș este prina secțiune de autostradă care se inaugurează în 2020, în România. Construcția acestei porțiuni a costat 134 de milioane de lei. Tronsonul, de 5 kilometri, face parte din lotul 3 al autostrăzii Suplacu de Barcău - Borș, iar pe viitor ar trebui să lege Bucureștiul de Vama Borș II. Lotul 3 este singurul pe care lucrările au fost finalizate, în timp ce pentru lotul 2 Chiribiș - Biharia, cu o lungime de 28 de kilometri, contractul a fost semnat abia luna trecută, iar lucrările sunt programate să dureze 18 luni și să se încheie în cursul anului 2022.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook