Tuberoza de Hoghilag va fi prima floare din România protejată la nivel europeanTuberoza de Hoghilag va fi prima floare din România şi a treia din Europa protejată la nivel european. Cultivatorii din Hoghilag, judeţul Sibiu, vor depune la Ministerul Agriculturii, în 7 august, documentaţia pentru evaluare, în vederea obţinerii, din partea Comisiei Europene, a Indicaţiei Geografice Protejate. În prezent, în registrul Indicaţiilor Geografice de la Comisia Europeană mai sunt înregistrate doar două flori. Este vorba despre Azaleea de Gent din Belgia şi Trandafirul de Szoregy din Ungaria. Tradiţia cultivării tuberozelor, în arealul din județul Sibiu, are rădăcini încă din perioada interbelică. Atunci, floarea a fost cultivată, pentru prima dată, de etnicii saşi. Primele dovezi sunt, însă, din 1963, când au început şi românii din Hoghilag să-şi procure bulbi şi să înfiinţeze propriile culturi. Această floare, originară din Mexic, se mai cultivă în judeţul Prahova și în zona Banatului. Ce le face atât de speciale pe aceste flori, în comparaţie cu tuberozele din Olanda? În primul rând parfumul, spun cultivatorii. Anul acesta, producția de tuberoze din Hoghilag se anunță foarte bună, chiar dacă ritmul de creştere şi înfloritul au fost puţin întârziate din cauza condiţiilor climatice neprielnice, mai ales că tuberoza este o plantă iubitoare de căldură.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook