Tudorel Toader crede că președintele se va conforma deciziei CCRMinistrul Justiţiei, Tudorel Toader se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să respecte decizia Curții Constituționale, prin care revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, devine obligatorie.

TUDOREL TOADER, ministrul justiţiei "Eu am mai spus și îmi exprim ferma convingere: nu cred că președintele republicii, indiferent cine e azi, cine va fi mâine sau peste 7 ani de zile, nu cred că va da românilor un exemplu de nerespectare a legii fundamentale, pentru că atunci ăla care a trecut strada pe roșu de ce să răspundă dacă altul încalcă sau nu respectă Constituția?”

Toader consideră că decizia Curţii Constituţionale nu schimbă nimic din raporturile stabilite de Constituţie între autorităţile care au fost în conflict.

TUDOREL TOADER, ministrul justiţiei ”Decizia nu adaugă nimic la Constituție, nu schimbă cu nimic arhitectura statului de drept, independenţa judecătorilor nu o ia nimeni. Nici ministrul, nici președintele nici decizia CCR. Procurorii au fost şi rămân independenți. A câștigat, dacă vreți, statul de drept.

În Monitorul Oficial a fost publicată, aseară, decizia Curţii Constituţionale, care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedinte, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, şi a stabilit că preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA. Hotărârea a fost publicată la câteva ore după ce Curtea Constituțională a postat pe site-ul instituţiei motivarea acestei decizii. În motivare, nu se stabilește un termen în care şeful statului trebuie să emită decretul de revocare a şefei DNA. Pe lângă motivarea deciziei, documentul de 133 de pagini publicat pe site-ul Curţii Constituţionale mai conţine opinia concurentă a judecătorilor constituţionali, precum şi opinii separate semnate de trei magistrați constituționali. 6 dintre cei 9 magistraţi ai Curții Constituționale susţin că preşedintele României a încălcat Constituţia, prin refuzul de a o demite pe Codruța Kovesi. De asemenea, opinia majoritară a fost ca preşedintele ar fi trebuit să îl determine pe cale amiabilă pe Tudorel Toader să renunţe la ideea revocării. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu se pronunţă în privinţa revocării şefei DNA decât după ce va primi motivarea CCR şi o va citi cu foarte mare atenţie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook