Tudose: Sunt bani suficienţi şi nu e nicio problemă în plata pensiilor



Premierul Mihai Tudose dă asigurări că sunt bani suficienţi pentru plata pensiilor şi că nu este nicio problemă din acest punct de vedere! Șeful Guvernului s-a referit la Pilonul II de pensii și a precizat că nu există naţionalizare "sub nicio formă" şi că până săptămâna viitoare Ministerul Finanţelor, ASF şi Casa de Pensii vor face o analiză în legătură cu acest subiect, în condiţiile în care "s-au descoperit mici probleme legate de comisioane luate mai mult decât trebuie". Prim-ministrul a adăugat că această analiză privind structura Pilonului II de pensii şi a Pilonului III are scopul de a se vedea dacă banii sunt bine administraţi. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Pilonul II de pensii reprezintă un instrument util pentru creşterea veniturilor după retragerea din muncă, iar acesta va fi menţinut şi statul nu va deveni administrator la pilonul II. Tăriceanu a mai spus însă că există analize care arată că fondurile de administrare iau un comision de 2,5 la sută și că sunt păreri potrivit cărora un comision atât de mare nu se justifică. Șeful Senatului mai spune că nu s-a pus problema existenţei sau inexistenţei Pilonului II, ci doar a nivelului de finanţare. Proiectul privind noua Lege a pensiilor a stârnit numeroase critici din partea partidelor de opoziţie şi a mediului privat, iar Ministerul Muncii a anunţat că proiectul este finalizat şi că urmează să fie trimis Parlamentului cel mai probabil în luna octombrie și că urmează să fie aprobat până la finalul sesiunii, în luna decembrie. 
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut la finalul săptămânii trecute că pensiile nu vor scădea, ci vor creşte cele mici şi a mai spus că urmează să aibă loc şi o discuţie privind vârstele de pensionare, însă nu există în acest moment o intenţie de creştere a acestora.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook