Un erou al aeruluiUn erou neştiut! Fost pilot militar si comandant de navă pe cursele externe ale Tarom, Petru Tămăşdan are la activ 17.000 de ore de zbor. În 31 de ani, a ţinut manşa aeronavei peste 7.000.000 de kilometri, cam de 150 de ori circumferinţa terestră. De-a lungul carierei, datorită curajului şi echilibrului său psihic, Petru Tămăşdan a rezolvat numeroase situații neprevăzute, care apar doar în rapoartele de zbor, fiind rareori povestite și niciodată publicate. Ajuns la venerabila vârstă de 92 de ani, fostul pilot își amintește cum a început pasiunea lui pentru zbor.

PETRU TĂMĂȘDAN, fost pilot
"Pasiunea pentru aviație... aviator."

Petru Tămășdan povestește cu emoție despre jurământul pe care l-a depus la începutul carierei sale.

PETRU TĂMĂȘDAN, fost pilot

"Jurământul a fost... și în sufletul meu. (...) Ce sentiment... așa ceva. (...) Știți câți mi-au dat... i-am rupt aici."

"Niciun avion distrus, nicio viață pierdută" este sloganul după care Petru Tămășdan s-a ghidat de fiecare dată când a fost la manşă. El a pilotat toate tipurile de avioane de război din dotarea aviaţiei române, iar în anul 1958 a fost transferat la TAROM. A fost începutul unei noi experienţe care i-a adus consacrarea ca pilot de transport internaţional. Petru Tămășdan a rămas și astăzi un mare pasionat al aviației și recomandă tinerilor care își doresc o carieră în acest domeniu să dea dovadă de seriozitate maximă.

PETRU TĂMĂȘDAN, fost pilot
"Să facă aeromodele... reclamație."

După pensionare, Petru Tămășdan a devenit membru al Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aviației. El continuă să slujească aviația românească, prin întâlniri periodice cu veteranii aerului şi printr-o activitate publicistică remarcabilă.
Fostul pilot şi-a transpus pasiunea pebtru zbor şi în poezii pline de sensibilitate:
"Noi decolăm pe orice vreme!
Dumnezeu păzeşte îndrăzneala noastră!
Noi decolăm şi nu ne pasă,
Decât zborul fericit mereu să iasă
Noi tot zburăm!" - sunt câteva dintre versurile scrise de Petru Tămăşdan.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook