Un impostor italian a făcut pe chirurgul în clinici din România



Caz incredibil, în România! Un fals chirurg, fără studii medicale, a operat zeci de oameni la câteva clinici private din țara noastră. Este vorba de Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare. Politi a lucrat mai întâi ca medic în Italia. Pentru a ajunge aici, el a furat identitatea unui medic și și-a făcut documente false. Cu ajutorul acestor documente, Politi a reușit să lucreze ca medic în mai multe spitale din Italia. El ar fi ținut chiar și cursuri la un centru de formare pentru chirurgi plasticieni din Verona.

ANA IACUB, reporter ”Depistat în anul 2011, s-a ales cu un scandal de presă și cu o condamnare de un an şi jumătate în Italia cu suspendare. Cum în Peninsulă era exclus să-și mai continue așa-zisa carieră medicală, Matteo Politi a căutat un loc pe hartă mai permisiv din punctul lui de vedere și, așa, a ajuns în România. Asta, după ce și-a shimbat numele în Matthew Mode.”

Conform CV-ului, bărbatul ar fi absolvit universităţi prestigioase. Astfel, bărbatul ar fi urmat cursuri la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital, dar și la The Johns Hopkins University School of Medicine, facultate care de 125 de ani fixează standardul în învățământul academic medical al lumii. Din martie 2018, Matthew Mode a început să efectueze intervenții de chirurgie plastică în București, în nu mai puțin de patru clinici. Este vorba de Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza. Falsul a fost descoperit la Monza, unde asistentele au observat că așazisul chirurg nu cunoştea protocoalele și regulile medicale care trebuie respectate înainte de a intra în blocul operator. Reporterul Național TV a încercat să contacteze clinicile în care și-a desfășurat activitatatea pseudo-medicul, pentru a afla în ce condiții a ajuns italianul să intre în echipele medicale, însă nimeni nu mai răspunde la apelurile telefonice. Potrivit legislației românești, pentru a-și exercita profesia în țara noastră, un medic străin trebuie să prezinte autorităților mai multe documente.

ANA IACUB, reporter “Astfel, medicul străin trebuie să obțină recunoașterea diplomelor de studii de către Ministerul Sănătăţii, dreptul de liberă practică, de la Colegiul Medicilor, şi documentul de parafă, de la Direcția de Sănătate Publică. Documentele sunt necesare pentru angajarea într-o unitate medicală, indiferent că e vorba de sistemul de stat sau de cel privat. Întrebarea este cum i s-a permis lui Matteo Politi alias Matthew Mode să facă pe medicul în clinicile cu pricina.”

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze în clinicile menționate. Surprinzător, el ar fi operat în România în baza unui aviz de la Direcţia de Sănătate Publică, deși este obligatoriu ca medicul străin care practică în România să aibă avize de la două foruri: Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile. Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul să practice medicina în România şi susţine demersul de sesizare a organelor de urmărire penală. Conducerea Colegiului Medicilor din Bucureşti a făcut plângere la Parchetul General în acest caz.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook