Un miliard de euro, cuantumul prejudiciilor de recuperat în dosare penaleAproximativ un miliard de euro trebuie să între în bugetul statului, în urmă investigațiilor DNA. Cel puțin așa a declarat procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în timpul unei dezbateri la care au participat magistrați, diplomați și reprezentanți ai ANAF. Tema principală a dezbaterii a fost recuperarea prejudiciilor produse în dosare penale în care s-au pronunțat hotărari definitive. Şefa DNA a spus că, potrivit unui studiu european, inculpații preferă să stea la închisoare, dar să nu li se ia averea, situație care se poate regăsi și România.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Procurorul șef al Direcției Naținale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a precizat că persoanele cercetate preferă să își ascundă bunurile în străinătate sau să plece cu totul din țară. Potrivit șefei DNA, în ultimii ani, valoarea bunurilor indisponibilizate de procurori a crescut, menționând că, referitor la acest aspect, legislația este suficient de clară și previzibilă.”

LAURA CODRUŢA KOVESI, procuror-şef DNA ”Un miliard bani la buget, în urmă investigațiilor DNA. Nou ne-am îndeplinit atribuțiile. Siogur, acum 2-3 ani urmăream procentul de executare definitivă, era la 10%. Să ne imaginăm ce am putea face cu un miliard de euro.”

S-a creat impresia că ANAF nu are capacitatea de a retrage din conturi banii indisponibilizaţi, însă, există mai multe aspecte care duc la activităţi suplimentare şi necesită mai mult timp şi mai multe resurse, a declarat directorul adjunct al Directiei Executari Silite Cazuri Speciale din ANAF, Toni Avram, în timpul dezbaterii. El a precizat că structura din care face parte se ocupa de recuperarea prejudiciilor în marile dosare de corupție sau crimă organizată și nu o să scape nimeni de plată, mai devreme sau mai tarziu. Avram a explicat ca in cadrul Directiei 80 de oameni instrumentează peste 20.000 de dosare de executare silită, derivate din hotărâri judecătorești pe cauze penale. Șeful Direcției a adăugat că peste 400 de milioane de lei au fost recuperaţi din valorificarea bunurilor de la înfiinţarea direcţiei şi până în prezent.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook