Un nou deces, după masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca



COSMINA STOIAN, reporter ”Încă un deces, în urma atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! O femeie, în vârstă de 88 de ani, s-a stins duminică noaptea la Spitalul Floreasca din București, din cauza rănilor suferite. Bilanţul atacului a ajuns, astfel la cinci morţi, şi opt răniţi, dar este posibil ca numărul deceselor să crească, deoarece doi răniți sunt în stare gravă.”

În urma atacului, managerul spitalului a demisionat. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care s-a deplasat, astăzi, la Săpoca că raportul întocmit în urma analizei cazului de la Săpoca este prelucrat şi va fi făcut public, dar raportul final al controlului va fi gata peste o lună. Ea a declarat că la unitatea spitalicească au mai fost depuse în ultimii doi ani două rapoarte de agresiune, însă nu există prezentările detaliate ale episoadelor, așa cum spune legislația. Pintea a precizat că mai multe erori umane au dus la comiterea acestui carnagiu. Ministrul Sănătăţii spune că în declaraţiile personalului medical de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca apar inadvertenţe. În opinia sa, "într-un minut nu se putea întâmpla aşa ceva fără să fi auzit nimeni. "Corpul de Control va începe verificarea spitalelor pentru măsuri de siguranţă, vom convoca şi o şedinţă a Comisiei de psihiatrie şi câteva organizaţii non-guvernamentale pentru a putea promova cât mai repede modificările legislative care ne-au fost propuse şi care consider că sunt benefice, apoi vom începe o evaluare a funcţionării consiliilor de administraţie în primul rând la spitalele de psihiatrie din ţară, încă o dată reevaluarea normării cu personal, pentru că aşa cum spuneam sunt spitale la care s-au aprobat un mare număr de posturi şi nu s-a întâmplat nimic. Vreau să văd exact ce, de ce", a adăugat Sorina Pintea.

COSMINA STOIAN, reporter ”Între timp, Tribunalul Buzău a decis ca atacatorul să fie internat, sub pază, într-un salon închis, tot la Săpoca. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, care, aflat în sevraj etilic, a lovit pacienţii la întâmplare cu un stativ de perfuzii, va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul atacului.”

Atacatorul a fost internat la cerere, în 15 august, și a fost cazat inițial, într-o cameră cu supraveghere. Vineri a fost mutat, însă, într-un salon nesupravegheat, în care se afalu și alți pacienți. La verificarea fișei medicale s-a constatat că asistenta nu a consemnat faptul că i-ar fi fost administrat sedativul de seară, deși susține că a făcut acest lucru. O altă greşeală este legată de faptul că în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient. Ministrul Sănătăţii a declarat că la Spitalul de Psihiatrie din Buzău nu este criză de personal, deoarece 7 asistente şi 3 infirmiere se ocupau de pavilion, iar din punctul ei de vedere, nu au fost respectate prevederile din fişa postului. Bărbatul de 38 de ani care a comis masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău era alcoolic. NU avea un loc de muncă stabil. Lucra cu ziua şi locuia cu mama lui. Cunoscuții spun că nu era deloc violent, dar se mai certa cu mama lui când consuma alcool.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook