Un nou focar de pestă porcină africană, în județul BuzăuUn nou focar de pestă porcină africană, confirmat în judeţul Buzău! Potrivit autorităților buzoiene, a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane într-o gospodărie situată aproape de primului focar apărut la jumătatea lunii octombrie, în satul Amara. Gospodarul a fost cel care a chemat veterinarul din localitate, în momentul în care a văzut că animalul este bolnav. La rândul lui, veterinarul a chemat o echipă de la Direcția Sanitară Veterinară Buzău, care a decis sacrificarea preventivă a porcului și a prelevat probe, pe care le-a trimis la laborator. Ulterior, în urma aanalizelor, s-a confirmat existența virusului pestei porcine africane. Autoritățile au dispus și evaluarea în vederea acordării de despăgubiri. Totodată, au fost dezinfectate gospodăriile din jur, în scopul prevenirii răspândirii virusului.În judeţul Buzău, focare de pestă porcină au fost confirmate în localităţile Puieşti, Balta Albă, Pănătău şi Lunca, în toate cazurile autorităţile au luat decizia sacrificării animalelor bolnave. Până acum, au fost introduși doi porci santinelă în exploataţia de la Puieşti, unde pe 6 septembrie a fost confirmat un focar de pestă. O măsură similară a fost aplicată anterior şi în gospodăriile din Pănătău şi Lunca, unde de asemenea sunt focare active. Dacă porcii santinelă supraviețuiesc 45 de zile și analizele ies negative, autorităţile pot declara închise focarele de pestă. Măsurile de protecție vor fi ridicate, iar oamenii pot creşte din nou porci.
Până în prezent, în România, virusul pestei porcine africanea fost confirmat în 16 judeţe.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook