Un proiect de lege privind parteneriatul civil între persoane de același sex, la ParlamentŞi referendum pentru familie, şi parteneriat civil între persoane de acelaşi sex! PSD intenţionează să susţină un proiect de lege care prevede că partenerii de același sex se vor putea prezenta în fața ofițerului stării civile pentru încheierea unei uniuni consensuale. Proiectul a fost propus de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării şi ar urma să fie propus spre dezbatere publică de coaliţia PSD-ALDE.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Potrivit noului proiect de lege, persoanele de același sex sau de sex diferit se pot bucura de viața de familie, sub forma unei uniunii consensuale. Partenerii sunt asimilaţi soţilor în relaţiile care au loc în justiţie, în orice materie. Cei doi parteneri au drept de întreținere, moștenire sau asigurări. În schimb, nu au drept de adopție."
 
Partenerii, de același sex sau de sexe diferite, își pot înregistra bunurile comune într-o așa-zisă Convenție referitoare la regimul comun al bunurilor. Pentru a putea încheia o uniune consensuală, partenerii trebuie să aibă cel putin 18 ani împliniți, cel puţin unul dintre ei să fie cetăţean român sau, în cazul în care este cetăţean străin, să aibă reşedinţa în România de cel puțin un an. Proiectul CNCD vine la scurt timp după ce Senatul a adoptat luni, ca prima camera sesizată, proiectul PSD de modificare a Legii referendumului , în aceeași formă în care a fost trimisă la promulgare, respingând cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. În condiţiile în care ar urma să se redefinească mai strict termenul de familie, drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie, Liviu Dragnea a afirmat că se ia în calcul şi legiferarea parteneriatului civil.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook