Unde mai pleacă românii în vacanță



Cea de-a 46-a ediție a Târgului de Turism al României și-a deschis porțile, la Centrul Expoziţional Romexpo, din Capitală. La evenimentul care prezintă cele mai noi și mai interesante oferte turistice participă reprezentanți din România, dar și din Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina şi Turcia. Oficialii prezenți la deschidere i-au încurajat pe români să sprijine turismul local și să își facă timp pentru concedii, atât în țară, cât și în străinătate.

CONSTANTIN-DANIEL CADARIU, ministrul Antreprenoriatului și Turismului

"Până în 2026 vor fi emise vouchere de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar, asta însemnând un buget anual de aproximativ 350 de milioane de euro înmulțit cu cinci care asigură și predictibilitate, dar și garanția operatorilor din turism că merită să rămână în piață."

ALINA GHORGHIU, preşedinte interimar al Senatului

"Să știți că salut absolut orice manifestare publică, orice eveniment care îi ajută pe români să descopere România, nu doar pe români, ci și pe cetățenii străini să descopere România, avem nevoie categoric de o Românie turistică, iar potențialul este uriaș, în fiecare colț al României găsești o bucățică de rai pe care poți să o promovezi."

MIHAI DARABAN, președinte, Camera de Comerț și Industrie a României

"Vreau să urez succes expozanților, să îi încurajez să participe și la edițiile următoare. Noi avem două manifestări pe an de târg național al turismului. Cred eu că anul 2023 va intra într-o normalitate a târgurilor și expozițiilor, pentru că, în mod sigur, firmele, anul acesta, au luat în considerare participarea la expoziție în anul viitor."

Vizitatorii caută oferte pentru perioada sărbătorilor de iarnă, dar și pentru vacanțele din 2023.

"Cum vi se par ofertele de aici, din târg? Atractive, atractive, însă cred că ar trebui adaptate la situația economică din momentul de față. Vi se par prețurile foarte mari? Da, comparativ cu anul care se încheie și cu anii anteriori, da, au crescut foarte mult."

"Oricum, față de acum ca preț, nu poate să fie, prețurile sunt ok, adică la două persoane all inclusive, destul de bine, față de ce ar fi să zicem, să faci un revelion în București."

Expozanții au venit cu oferte care mai de care mai atractive.

"Pentru finalul acestui an, turiștii se focusează în mod special pentru destinațiile exotice, să fugă de frigul de acasă și să se bucure de căldura din destinații precum Republica Dominicană, Maldive, Mexic, Egipt, iar pentru anul viitor, turiștii deja au început să solicite oferte pentru vacanța anului 2023, deoarece au înțeles deja că sunt oferte foarte bune la târg."

Târgul de Turism de la Romexpo va fi deschis până duminică, la ora 16:00, iar intrarea este gratuită.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook