Unitate de primiri urgențe ultradotată, la Spitalul Județean din OradeaOradea are cea mai modernă şi cea mai practică Unitate de Primiri Urgențe din România, cu aparatură şi echipamente unicate! Noua clădire a fost construită în prelungirea Spitalului Judeţean, are trei niveluri şi va deservi pacientii din vestul României.

dr. HADRIAN BORCEA, medic șef al UPU-SMURD, Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Oradea "Ne-am concentrat să nu fie un UPU mare, ci un UPU funcțional, cum am mai spus-o e un UPU structurat ca și o ceapă, pe principiul foilor de ceapă, centrul fiind în mijloc și toate resursele necesare, materiale umane pentru investigații, explorări sunt concentrate în jurul pacientului."

Lucrările au demarat în urmă cu doi ani, iar până la sfârșitul acestei luni, noua unitate va putea primi pacienţi. Până acum, UPU funcționa într-un spațiu util de 350 de mp. Acum, suprafața utilă a crescut la 1.500 de metri pătrați. Peste 50 de pacienţi vor putea fi trataţi aici, în siguranţă.

dr. HADRIAN BORCEA, medic șef al UPU-SMURD, Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Oradea "În partea aceea, Computer Tomograf și aparatul de radiologie, sunt chiar în locul în care se desfășoară activitatea medicală, nu mai trebuie să parcurgem distanța mare cu pacienții pentru a face aceste investigații. Aici se face recoltarea, ecografia este la patul pacientului, nu mai e nevoie ca pacientul să părăsească această incintă decât fie pentru internare, fie pentru a pleca acasă sau la un alt spital."

Noua Unitate de Primiri Urgențe are şi propriul depozit de medicamente, gestionat cu ajutorul celor mai noi tehnologii. De asemenea, a fost cumpărat și un robot pentru dezinfectarea încăperilor, echipamentului și a aparaturii medicale.

PAUL POPESCU, coordonator tehnic "Acest aparat va fi folosit cu precădere în zona de computer tomograf pentru că acolo, vin foarte mulți bolnavi de Covid, iar dezinfectarea durează destul de mult timp cu mijloace convenționale, iar cu acest nou robot va dura mult mai puțin."

Noua Unitate de Primiri Urgenţe este singura din România care are facilităţi pentru decontaminarea direct de pe targă a pacienţilor, precum şi un izolator pentru aceştia. Investiţia pentru noua unitate se ridică la 1.700.000 de euro. Fondurile provin de la Ministerul Sănătaţii, Primăria Oradea şi Banca Mondială.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook