Unul din 11 copii se culcă flămând, mulţi părăsesc şcoala1 din 11 copii din mediul rural din România se culcă flămând. Datele îngrijorătoare apar în studiul “Bunăstarea Copilului în Mediul Rural, 2018”. Nutriţia copilului peste doi ani ridică, în continuare probleme. Astfel, 5 la sută dintre părinţii din mediul rural intervievaţi spun că le oferă copiilor lor mai puţin de două mese pe zi. Potrivit raportului, calitatea şi modul de hrană pentru copilul de sub doi ani contribuie la îmbolnăvirea acestuia, fiind vorba în special de boli ale sistemului digestiv sau respirator. Studiul “Bunăstarea Copilului în Mediul Rural, 2018” mai arată că 1 din 8 copii mănâncă o pâine pe zi.

DANIELA BUZDUCEA, director program

"Ştim că România dintre toate ţările europene are cea mai mare discrepanţă între mediul urban şi mediul rural şi atunci este cea mai mare relevanţă dacă vreţi a studiului nostru, este singurul studiu de acest fel din România iar faptul că am reuşit să evaluam o dată de la doi ani aceiaşi indicatori reuşim să facem o analiză comparativă "

LIGIA DECA, consilier, Administraţia Prezidenţială

"Acolo unde calitatea educaţiei nu este ceea ce ar trebui să fie din cauza condiţiilor materiale sau a calităţii cadrelor didactice cred că este necesar să facem un efort suplimentar pentru că până la urmă evoluţia copiilor ulterioară şi parcursul lor în viaţă depinde de cât reuşim să investim în educaţia şi bunăstarea lor de atunci când sunt mici când trebuie să le oferim şanse egale. "

Raportul mai arată că procentul copiilor care fumează este în creştere, în timp ce incidenţa consumului de alcool a rămas constantă. Mai mult, 79 la suta dintre copii spun că petrec mai mult de două ore pe zi muncind în gospodărie iar 5,5 la sută dintre ei chiar lipsesc de la şcoală pentru a se duce la muncă. De altfel, printre cauzele abandonului şcolar în primele opt clase se numără absenteismul cauzat de implicarea copilului în munci agricole, abuzul sau violenţa. De asemenea, mulţi copii pleacă împreună cu părinţii la muncă în străinătate. După clasa a opta, se adaugă şi costurile şcolarizării şi performanţele slabe ale elevului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook