USR plănuiește suprataxarea băuturilor care conțin zahărProiect controversat. Senatorul USR Adrian Wiener a inițiat un act normativ care prevede introducerea unei taxe suplimentare pentru băuturile cu un conţinut ridicat de zahăr. Acesta spune că scopul proiectului este acela de a descuraja consumul de sucuri foarte dulci, pentru reducerea incidenţei bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat şi a altor boli grave. Senatorul spune că nu este vorba despre suprataxare.  Senatorul USR Adrian Wiener spune că banii strânși din acestă taxă suplimentară vor ajunge direct în bugetul Ministerului Sănătății. De cealaltă parte, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, spune că a mai existat o măsură similară, care ar fi trebuit să genereze bani pentru Ministerul Sănătății.
    
ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară a afirmat că orice suprataxare a băuturilor cu conţinut ridicat de zahăr înseamnă o creștere de preț și că astfel vor scădea vânzările și vor fi mai puțini bani pentru producători și mai puțini bani la bugetul de stat. Acesta spune că cea mai bună soluție ar fi să se stabilească standarde naționale ale produselor alimentare. Cu alte cuvinte, la principalele produse să existe aceeași rețetă, care să prevadă limita maximă și minimă a ingredientelor de bază, cum ar fi zahărul."

Proiectul inițiat de senatorul USR va fi depus la Senat săptămâna viitoare. În expunerea de motive care însoţeşte actul normativ se arată că într-un singur pahar de bătură nealcoolică îndulcită cu zaharuri există în medie de 40 de grame de zahăr - echivalentul a 10 linguriţe de zahăr cristalin, iar ”cele mai uzuale băuturi de acest gen conţin aproximativ 110 grame de zahăr pe litru”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook