Utilizarea tehnogiei scade capacitatea de concentrare a șoferilor



Utilizarea telefonului mobil la volan, un comportament tot mai comun în trafic. Un studiu al Poliţiei Române arată că utilizarea tehnologiei de şoferi poate provoca accidente grave. La baza acestuia a stat o analiză comparativă a datelor care urmăreşte schimbarea atitudinii în trafic din ultimii 10 ani. Pentru chestionar au fost luate în calcul viteza în trafic, portul centurii de siguranţă, consumul de alcool la volan şi agresivitatea în trafic. Analiza comparativă 2008-2018 demonstrează o situaţie uşor îmbunătăţită în 2018 în ceea ce priveşte depăşirea limitei de viteză între localităţi sau pe autostradă. De asemenea, proporţia şoferilor care nu poartă centura de siguranţă a scăzut. Potrivit studiului, proporţia şoferilor care declară că au condus după ce au consumat băuturi alcoolice înregistrează de asemenea o scădere semnificativă, de la 29% în 2008 la 9% în 2018. Analiza demonstrează o scădere uşoară și a comportamentelor agresive în trafic. În schimb, 42% dintre şoferii intervievaţi afirmă că îşi folosesc telefonul în trafic.

ANA IACUB, reporter

"Utilizarea tehnologiei în timpul condusului tinde să devină un comportament de risc adoptat de şoferii români. Vorbitul la telefon, trimiterea de SMS-uri și verificarea reţelelor sociale sunt doar câțiva dintre factorii care au un impact foarte mare asupra capacităţii de concentrare a conducătorilor auto. Potrivit studiului realizat de Poliția Română, siguranța în trafic este supusă riscului atât din cauza nerespectării regulilor de circulaţie, cât şi din cauza stării precare a drumurilor".

Analiza comparativă demonstrează o îmbunătăţire în ceea ce priveşte conştientizarea riscurilor la care se expun șoferii. Colectarea datelor a avut loc pe parcursul lunii august, pe un eşantion de 1.259 de şoferi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook