Val de proteste, în România



Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiştii şi angajaţii din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunţate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar şi de lipsa dialogului social. Sindicaliștii au protestat în Piața Victoriei din Capitală și au pichetat sediile partidelor care formează coaliția aflată la Putere, precum și sediile prefecturilor din țară. În fața clădirii Guvernului au protestat, astăzi, mai multe serii de sindicaliști din mai multe domenii, începând cu ora 10:00, câte două ore fiecare.

COSMIN ANDREICA, președinte, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL „Suntem în a şaptea zi de proteste, Federaţia Publisind alături de Sindicatele din Administraţia Publică, vorbim aici de poliţişti, poliţişti de penitenciare, grefieri, finanţe, asistenţă socială şi aşa mai departe protestează faţă de măsura Guvernului de a suspenda aplicarea legii salarizării din 2017 prin acea ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Constatăm de asemenea că România este condusă mai nou prin ordonanţă de urgenţă şi nu prin lege şi în mod evident de arătam nemulţumirea şi faţă de această decizie de o renunţare a plată a voucherelor de vacanţă pentru că în mod paradoxal în luna decembrie ni s-a comunicat şi că, în nota de fundamentare a legii, se vorbeşte despre eficienţa acestei măsuri, iar acum, la o lună, constatăm că, deja, nu mai este eficientă şi se renunţă la ea.” 

VOX „Noi facem parte din categoria grefei judiciare personal de specialitate judiciară şi, la acest moment, suntem simpli funcţionari. Nu suntem plătiţi pentru munca depusă, pentru orele suplimentare.” 

VOX „Nu ne convine că ni se taie drepturile, ni se taie din sporuri.”

La rândul lor, sindicaliștii din CFR susțin că au ieșit în stradă din cauză că nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situaţia din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanţii. Referitor la protestatarii din Sănătate, aceștia spun că au ieșit în stradă sătui de meschinăria și ingratitudinea celor care conduc țara. Ei cer introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate și blocarea intenției Executivului de a elimina ori diminua o serie de drepturi salariale ale angajaților din sănătate. Protestatarii au declarat că vor ieşi în continuare în stradă în perioada următoare, până la momentul care vor găsi înțelegere la guvernanți.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook