Vârstnicii şi cadrele medicale au nevoie de protecţie



Liderii politici reacţionează, în timpul pandemiei! Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut premierului Ludovic Orban să impună izolarea la domiciliu pentru populaţie, pentru a combate noul coronavirus. "Izolarea la domiciliu este o măsură extremă, este adevărat, dar nu s-a inventat alta mai eficientă pentru oprirea răspândirii virusului”, a scris Tăriceanu pe Facebook. De asemenea, USR PLUS a cerut Guvernului măsuri urgente pentru protejarea cadrelor medicale. Anunţul a venit după ce trei spitale din țară au devenit focare de infecție. „Cazurile din Suceva, Fălticeni sau București nu sunt deloc singulare. Lista completă este, însă, cu siguranță mult mai lungă și relevă câteva din problemele grave ale sistemului de sănătate românesc", spun cei de la USR. Pentru ca România să nu ajungă, în foarte scurt timp, în situația Italiei, unde 9% dintre persoanele contaminate sunt cadre medicale, Alianța USR PLUS a cerut adoptarea de urgență a unor măsuri de protecție a acestora. Şi PMP cere măsuri ferme pentru protecţia medicilor şi a personalului medical. Liderul PMP, Eugen Tomac, solicită testarea cu prioritate, în termen de trei zile, a întregului personal din spitale. "Nimic nu e mai important, în această criză, decât să asigurăm protecţia sănătăţii celor care luptă în prima linie pentru salvarea de vieţi omeneşti”, subliniază PMP. Şi liderul ADN, Cătălin Ivan arată că principala preocupare a autorităților ar fi trebuit să fie punerea la adăpost a celor mai vulnerabili, oamenii de peste 70 de ani. "Un plan de izolare forțată pe o perioadă de minim trei luni, cu asigurarea tuturor condițiilor de cazare, hrană și asistență medicală, împreună cu industria hotelieră și de alimentație publică, prima afectată de criză, ar fi fost necesar a fi elaborat încă din februarie" subliniază Cătălin Ivan. Acesta insistă pentru o informare corectă și agresivă a populației, pe toate canalele media, despre măsurile de prevenție care trebuie luate. Coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Naţională avertizează că în toamnă, fără imunizarea colectivă, va urma un nou val de epidemie cel puțin la fel de agresiv. "Spitalele nu sunt pregătite iar medicii sunt sacrificați într-un mod cinic, expuși virusului fără minimă protecție, puși în situația de a decide cine trăiește și cine moare din lipsă de echipament medical adecvat. Oricum va fi, va fi o lecție pe care va trebui să ne-o însușim. Acum este momentul unui efort comun de responsabilitate și solidaritate" punctează Cătălin Ivan.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook