Veniturile medii lunare, în creștereVeniturile medii lunare ale unei gospodării au totalizat în trimestrul patru al anului trecut peste 7.504 lei, reprezentând 2.999 lei pe o persoană, în creştere cu circa 13% față de perioada similară din 2022 şi cu 2,8% față de trimestrul 3 al anului 2023, potrivit datelor INS. Din totalul veniturilor, cele băneşti se ridică la o medie de 6.956 de lei, din care salariile reprezintă 5.012 lei pe gospodărie, adică 66,8%. Nivelul veniturilor diferă în funcție de mediul de rezidenţă, media lunară din mediul urban fiind de 8.274 de lei, de 1,3 ori mai mare decât cea din mediul rural. Pe o persoană, venitul total mediu lunar a fost de 3575 de lei la oraş, de 1,5 ori mai mare decât în mediul rural. Din punct de vedere al structurii, ponderea salariilor brute şi a altor drepturi salariale ȋn veniturile totale a fost de 72,8%, mai mare cu 15,7 puncte procentuale faţă de cea din mediul rural, în timp ce în mediul rural ponderea veniturilor din prestaţii sociale a fost de 21,4%, mai mare cu 1,6 puncte procentuale faţă de cea din mediul urban. Ponderea veniturilor în natură a fost de 12,3% în mediul rural, de 2,9 ori mai mare faţă de cea din mediul urban. În ceea ce priveşte destinația cheltuielilor, cea mai mare parte se duce spre consum. Din totalul cheltuielilor de consum, alimentele şi băuturile nealcoolice au cea mai mare pondere, cu o medie de 1383 de lei pe o gospodărie. Acestea sunt urmate de cheltuielile pentru locuinţă, apă, electricitate, gaze şi alţi combustibili, în valoare de 612 de lei pe o gospodărie, cu o pondere de 15,2%, de cele pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 332 de lei pe o gospodărie, cu o pondere de 8,2% în cheltuielile totale de consum medii lunare şi de cheltuielile pentru băuturile alcoolice, tutun în valoare de 299 de lei pe o gospodărie, cu o pondere de 7,4%. Nivelul cel mai scăzut al cheltuielilor gospodăriilor populaţiei a fost cel efectuat pentru educaţie, de 22 de lei pe o gospodărie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook