Vernisajul expoziției de artă contemporană ”Registre Vizuale”, în BucureștiVernisaj de artă contemporană, aseară, în București! 20 de artiști consacrați și-au expus lucrările de pictură, sculptură și grafică pe simezele unei galerii de artă nou-înființate, într-un demers care dăruiește publicului un mesaj vizual ce pătrunde dincolo de percepția ochiului. Expoziția ”Registre Vizuale” ajunge în profunzimile sufletului, incită imaginația, atinge spiritul într-o explozie de forme și culori.

CARMEN OLTEANU, artist plastic ”Toate lucrările au ceva special. În primul rând că arta este întâlnirea între artist și Dumnezeu si acolo se întâmplă că fiecare trăiește o emoție și are o vibrație în această comuniune care se creează între el și divin.” 

PETRU LUCACI, artist plastic, președinte UAP ”Sunt surprins de numărul mare de artiști din arta românească prezenți pe simeze. Avem, de la academicieni, până la profesori universitari, până la artiști cu o remarcabilă activitate profesională.” 

GHEORGHE DICAN, artist plastic, președinte UAP Filiala Rm. Vâlcea ”Ar trebui să caute în artă ce nu găsesc în viață. Să caute liniștea, să caute bucuria pe care o redă o lucrare de artă autentică și să încerce să se debranșeze, să plece din zona asta a comercialului, a kitsch-ului, a prostului gust, să se reîntoarcă la lucrurile fundamentale.”

CARMEN OLTEANU, artist plastic ”Cea mai mare investiție, acuma, nu este în aur, nu este în nimic altceva, în case, în imobiliare, în nimic altceva decât în artă. Arta contemporană este cea mai mare investiție pe care și băncile, și marii oameni de afaceri, toți o practică, pentru că prețul crește repede și sigur. Pictori contemporani cunoscuți deja, care au o cotă, sunt cumpărați și, deja, în câțiva ani de zile ei se... cota crește mai repede decât la aur și la diamante.” 

PETRU LUCACI, artist plastic, președinte UAP ”Sunt bucuros să constat că în București spațiile expoziționale se extind. În ultima vreme noi sufeream și Uniunea Artiștilor Plastici din România a suferit din cauza lipsei de spații expoziționale, pentru că înainte de Revoluție am avut vreo 40 de galerii numai noi și după Revoluție am rămas cu patru. ” 

Potrivit președintelui Uniunii Artiștilor Plastici, între timp, inițiative particulare au compensat această lipsă a patrimonului instituțional, și au refăcut o tradiție care, în perioada interbelică era un reper pentru cultura contemporană. La ora actuală, practic, este asigurat cam 20 la sută din spațiul existent în perioada interbelică.

PETRU LUCACI, artist plastic, președinte UAP ”În arta românească, la ora asta, există un potențial extraordinar, care trebuie pus în valoare, trebuie valorificat și care trebuie să atragă atenția asupra unui fenomen care este în creștere.” 

Expoziția ”Registre Vizuale” este deschisă publicului până în 25 noiembrie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook