Vernisajul Stagiunii Permanente de Artă Plastică Temeiuri, la BucureștiStagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri, la București! Biblioteca Metropolitană Bucureşti găzduieşte, în perioada 14 august – 14 septembrie Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri. Deschidere oficială avut a avut loc la Artoteca din București, în prezența unor artiști plastici consacrați, dar și a iubitorilor de artă. Expoziţia reuneşte lucrările ale artiştilor plastici din România, Ungaria, Austria și Germania. Printre altele, pe simeze sunt lucrări semnate de Carmen Olteanu și Elekes Gyula din România, Endre Lehel și Volker Schwarz din Ungaria, Klaus-Joachim Keller și Verena Prandstätter din Austria. Vernisajul de la Artoteca a fost moderat de criticul de artă, Radu George Serafim.

RADU SERAFIM, critic de artă "Genericul sub care funcționăm noi este o suită de expoziții aflată și ea la a 15-16 ediție și vreau să vă spun că ideea generală este ca aceste expoziții să circule."

BOTAR LASZLO, curator tabară de pictură "Evenimentul este unul special fiindcă prezintă materialul Taberei de Creație Free Champ din 2018."

ANA TRACI-NEAGOE, critic de artă "Lucrările sunt desprinse din natură, artiștii au făcut mai multe drumeții pe lângă Miercurea Ciuc, au accentuat acele surse de inspiratie pe care le oferă natura, dar le-au sintetizat pe pânză, le-au sintetizat într-o manieră abstractă în mare parte."

CARMEN OLTEANU,  artist plastic "Sunt făcute în altă variantă a mea. Eu de obicei lucrez figurativ, iar aceste lucrări sunt non-figurativ pentru că în momentul în care lucrezi cu încă 9 artiști lângă tine, vrei să încerci și, din ceea ce fac ei, să testezi, să înveți tehnici noi și alte feluri de a te exprima din jurul tău."

Expoziția itinerantă a Taberei Internaționale de Artă Plastică Free Camp 2018 a fost deschisă în premieră în Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita în 6 mai. În 30 iulie a popsit la Viena, pe simezele galeriei Ringstrassen Galerien, și, în 14 august, a ajuns la București. Proiectul FREE Camp a fost lansat în urmă cu 14 ani și a reunit de-a lungul timpului 98 artiști din 15 țări și 10 critici de artă. Despre Tabăra Free Camp, artiștii plastici și criticii de artă spun că se definește prin comuniunea cu natura, prin registrul tangibil al unei realități sintetizate plastic și echilibrul dintre văzut și nevăzut. În spiritul atmosferei boeme care a închegat echipa de artiști, tabăra a reunit un grup omogen care a rezonat prin emoția transmisă de realitatea imediată.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook