Viața după pandemie? Românilor le este dor de normalitateBIANCA ROTARU, reporter "Eram fericiți și nu știam! Izolarea socială, pe fondul pandemiei de coronavirus, ne-a învăţat să apreciem gesturile şi lucrurile simple, care până acum ni se păreau de la sine înţelese. Ne este dor de activitățile banale pe care le făceam zilnic. Întâlnirile cu cei dragi, călătoriile, plimbările în parc, sunt lucrurile la care visează românii care, în perioada stării de urgență, au ajuns să meargă doar la farmacie şi supermarket. Dar oare suntem pregătiți de o relaxare a restricţiilor, după 15 mai?"

prin telefon: RADU LECA, psiholog  „Oamenii, după ridicarea stării de urgență își vor dori să realizeze majoritatea planurilor la care au visat singuri sau în familie. Numărul unu: să mergem în locul favorit, că e la mare, că e la munte, că e la țară, să vedem un magazin favorit din care să facem cumpărături sau, în conformitate cu manifestările din interiorul familiei sau cuplului, să schimbăm sau nu partenerul de viață. Fiindcă unul din factorii care vor sta la baza miilor de divorțuri ce vor avea loc după ieșirea din izolare este lipsa de comunicare sau comunicarea în exces, față de care partenerii nu por face față.”

VOX „Să începem munca, abia aștept. E cumplit să stai acasă izolat. E greu că... Mai ales situația financiară e dezastruoasă, mai ales că s-au redus, suntem în șomaj tehnic toți.”

VOX „Păi cred că mă duc la.. ne ducem undeva la mare, nu știu, undeva. Nu ne-am hotătât unde. În niciun caz nu stăm aici în România.”

VOX „Am să merg la mama la țară că care 93 de ani și n-am mai fost de 2 luni și ceva.”

VOX „Tot așa să ne plimbăm că sunt bătrână, unde să mai mă duc la vârsta asta? Nu mă mai duc nicăieri, mă plimb și eu așa pe aici, pe acolo că mi s-a urât stând în casă. Stau la etajul 8, ma uit pe geam. Ce să vezi și pe geam? Că parcă e pustiu, nu mai iese nimeni.” 

Cu toate că starea de urgență se va ridica de la 15 mai, autorităţile au avertizat că distanţarea socială şi unele restricţii vor face parte din viața noastră mult timp de aici înainte.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook