Victimele violenţei domestice vor putea locui în locuinţe socialeViolenţa domestică face ravagii în România! Pentru combaterea acestui fenomen, a fost semnat un contract de finanțare a proiectului "Venus - Împreună pentru o viaţă în siguranţă". Premierul Viorica Dăncilă a precizat, cu ocazia semnării contractului, că numărul cazurilor de violenţă domestică a înregistrat o creştere îngrijorătoare. Peste 1.300 de persoane au murit în ţara noastră în ultimii ani, din cauza acestui flagel.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României

"Datele arată că, din nefericire, cazurile de violenţă domestică înregistrează o creştere îngrijorătoare. Un indicator care reflectă gravitatea acestui fenomen este numărul mare de decese cauzate de violenţa în familie: 1.374 de persoane şi-au pierdut viaţa în perioada 2009-2016 ca urmare a agresiunilor suferite. Întreaga societate a fost impresionată de cazurile tinerelor ucise de partenerii lor."

Proiectul, în valoare de 11 milioane de euro, fonduri europene, prevede realizarea unor locuinţe sociale. Potrivit premierului Viorica Dăncilă, acestea vor fi organizate într-o reţea integrată la nivel naţional, în care victimele violenţei domestice să poată fi protejate. Astfel, acestea vor putea primi asistenţă psihologică, juridică şi vor locui aici o perioadă de timp, până când vor putea duce o viaţă normală şi independentă.

ROVANA PLUMB, ministrul Fondurilor Europene

“Prin acest proiect capătă contur în ceea ce privește crearea unei rețele la nivel național, pentru înființarea a 42 de locuințe inovative pentru protecția victimelor violenței în familie, într-adevăr, pe bază de parteneriat cu autoritățile locale. Vor beneficia peste 6.600 de victime ale violenței în familie.”

Victimele violenței domestice vor putea fi sprijinite și prin programe de formare profesională pentru a se integra profesional şi social.

GRAȚIELA DRĂGHICI, preşedintele A.N.E.S.

“Pe parcursul unui an, în care victimele violenței domestice beneficiază de servicii integrate oferite în cadrul proiectului prin locuințelele protejate, acestea au posibilityatea să facă tranziția către o viață independentă din punct de vedere socio-economic, încât să nu mai fie captive economic de agresor, să nu mai revină în mediul domestic unde s-a produs fenomenul și să aibă determinarea să acționeze în instanță agresorul.”

Programul va fi dezvoltat la nivel naţional prin colaborarea cu autorităţile locale. Prin acest proiet sunt promovate politicile publice în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook